Tα κόμματα στηρίζουν την 32χρονη , που κατήγγειλε γνωστό πρώην πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση

Tα κόμματα στηρίζουν την 32χρονη , που κατήγγειλε γνωστό πρώην πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, φέρεται να κατέθεσε γραπτώς στους ανακριτές τα όσα βίωσε το 2014 η 32χρονη σήμερα κοπέλα, που κατήγγειλε γνωστό  πρώην πολιτικό πρόσωπο για σεξουαλική παρενόχληση. 

Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή άνοιξε φάκελο για την υπόθεση, ενώ μεταξύ των όσων θα κληθούν τα επόμενο διάστημα να καταθέσουν θα είναι και το καταγγελλόμενο πολιτικό πρόσωπο. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, αναμένεται να σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση, ο οποίος θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό που σημειώθηκε το 2014, ότν η νεαρή συναντήθηκε τότε με το εν λόγω πρόσωπο ώστε να την βοηθήσει να βρει δουλειά. Αρχικά φέρονται να συναντήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και αργότερα η συζήτησή τους συνεχίστηκε στον χώρο,  όπου διέμενε  ο πολιτικός μετά από δική του εισήγηση.

Η 32χρονη στην καταγγελία της ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμα παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον πολιτικό, τον οποίο κατονόμασε.

Σε δηλώσεις προέβη η βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Όπως ανέφερε η κ. Δημητρίου, «οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Πρόσθεσε δε ότι  “η πρώτη ανάγκη είναι να προστατευτούν τα θύματα”, ενώ ταυτόχρονα «να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας και ασφάλειας γύρω τους, με στόχο να μιλήσουν ελεύθερα και να αποδοθεί δικαιοσύνη, είτε αφορούν το χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής ή οποιοδήποτε άλλο χώρο».Οι διαδικασίες και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά το χειρισμό τέτοιων υποθέσεων να τηρηθεί με αυστηρότητα και διακριτικότητα, σημείωσε.

Μετά την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες προέρχεται από το ΑΚΕΛ, το κόμμα με ανακοίνωσή του καλεί τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση καταγγελιών. Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά όνειδος το οποίο σύσσωμη η κοινωνία και η πολιτεία οφείλει να καταπολεμήσει. Οι καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και στο χώρο της πολιτικής, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες πρέπει διερευνηθούν ταχύτατα και αποφασιστικά.  Καλούμε τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνησή τους ώστε όποιος ευθύνεται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Καλούμε επίσης κάθε γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε οποιοδήποτε περιβάλλον να προχωρήσει σε καταγγελίες. Το ΑΚΕΛ τοποθετείται σε αυτά τα ζητήματα από θέσης αρχής, ανεξάρτητα από την ταυτότητα και ιδιότητα των εμπλεκόμενων προσώπων”.

 

Σε ανακοίνωση εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος προέβη η Πολύμνια Λευτέρη, Αριστίνδην υποψήφια του κόμματος στις Βουλευτικές Εκλογές, σχετικά με την υπόθεση καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της πολιτικής. Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ: “Με αφορμή τα όσα δημοσιεύονται στον τύπο για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών από πολιτικά πρόσωπα, ως Δημοκρατικό Κόμμα τονίζουμε ότι για εμάς αποτελεί θέμα αρχής η μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται και ιδιαίτερα όταν αυτά προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα σε θέσεις εξουσίας. Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και ενθαρρύνουμε τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες. Την ίδια ώρα αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να λαμβάνουν, να διαχειρίζονται και να προωθούν τις καταγγελίες με τη δέουσα σοβαρότητα ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη”.

Την ανάγκη για «πλήρη και άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση» υπογραμμίζει μέσα από ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, σχετικά με την νέα καταγγελία για περιστατικό στον χώρο της πολιτικής.

 

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την κακοποίηση γυναίκας από άτομο προερχόμενο από τον χώρο της πολιτικής είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρήζουν άμεσης και ολοκληρωμένης διερεύνησης», αναφέρει το Κίνημα.

 

Παράλληλα η ΕΔΕΚ επαναβεβαιώνει «για πολλοστή φορά τη θέση της ότι η αστυνομία πρέπει να προστατεύσει πλήρως τις γυναίκες που προβαίνουν σε καταγγελία και να προχωρεί σε πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών που φτάνουν κοντά της, ακόμα κι αν αυτές είναι ανώνυμες».

Τέλος, μέσω της ανακοίνωσης της η ΕΔΕΚ, παροτρύνει για ακόμη μια φορά όλες τις γυναίκες που έχουν «υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία, κακοποίηση ή παρενόχληση, είτε στο χώρο εργασίας είτε αλλού», να προχωρήσουν σε καταγγελία, ώστε οι υπαίτιοι να προσαχθούν, επιτέλους, ενώπιον της δικαιοσύνης. «Το μόνο που χρειάζεται είναι να σπάσετε τη σιωπή και να μιλήσετε», καταλήγει η ανακοίνωση

Share this post