ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ανακοίνωση της  Πρωτοβουλίας για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ

“Συνεχίζει ακάθεκτος το διαλυτικό του έργο ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει την ΕΔΕΚ στην πλήρη απαξίωση ζητά και τα ρέστα επαναλαμβάνοντας τις γνωστές ψευδολογίες και τα μυθεύματα του, απειλώντας κιόλας αυτή τη φορά.

Στην κυριακάτικη συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο επαναλαμβάνει τον εαυτό του σε μια πολύ χειρότερη εκδοχή. Αν και ανάξια απαντήσεων όλα τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη και οι φαντασιώσεις του, είναι μερικά που πλασάρει με νέα εκδοχή αυτή τη φορά και θα μπούμε στον κόπο να τα σχολιάσουμε:

  • Ανακάλυψε ξαφνικά ο “πρόεδρος” ότι όλη η κριτική που του ασκείται “οφείλεται σε εμπάθεια προς το πρόσωπό του”. Αντί να αποδεχτεί τα γιγάντια λάθη που έχει διαπράξει από την εκλογή του στην προεδρία της ΕΔΕΚ, το γυρίζει τώρα στη ψυχολογία και μιλά για “εμπάθεια”, λες και όλοι εμείς που διαφωνούμε αλλά με την ψήφο μας τον είχαμε αναδείξει στην προεδρία του κόμματος το 2017, έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση και στραφήκαμε εναντίον του λόγω εμπάθειας! Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, όπως συνηθίζει.

 

  • Η διαφήμιση της απόλυτης δημοκρατίας που επικαλείται για τη λειτουργία του κόμματος μόνο γέλια προκαλεί πλέον. Είναι αρκετή μόνο η αναφορά της “επανεκλογής” του στην προεδρία του κόμματος από ένα ψευδοσυνέδριο 80 συγγενών και φίλων για να καταδειχθεί ποιου είδους δημοκρατία λειτουργεί σήμερα στην ΕΔΕΚ. Είναι για αυτή την δημοκρατία που μιλά και επιχαίρει ο “πρόεδρος”;

 

  • Η αρχική και συγκρατημένη δήλωση του για αύξηση των ποσοστών στις τελευταίες εκλογές έχει γίνει τώρα πομπώδης και κραυγαλέα επίδειξη. Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που ισχυρίζεται ότι το ποσοστό της ΕΔΕΚ αυξήθηκε κατέβηκε σε συνεργασία με την “Συμμαχία Πολιτών” του Γ. Λιλλήκα. Και τα δύο κόμματα μαζί στις προηγούμενες εκλογές είχαν συγκεντρώσει πάνω από 12%. Τώρα πήραν το μισό και αντί να προβληματιστεί πανηγυρίζει και επαναλαμβάνει ότι υπό την φωτισμένη ηγεσία του το ποσοστό αυξήθηκε.

 

  • Όσο για την νέα ανακάλυψη του, να ανατρέχει στο παρελθόν και να προσομοιάζει την προσωπικότητα του με εκείνη του αείμνηστου Βάσου Λυσσαρίδη θα του συστήναμε απλώς σιωπή… Είναι ακόμα πολλοί που ζουν και γνωρίζουν… Ας μη τους αναγκάσει να θυμηθούν και να μιλήσουν.

 

  • Τέλος, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητες οι έμμεσες πλην σαφείς απειλές που εκφράζει: “Η σιωπή και η ανοχή δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία”. Κατ’ αρχάς πότε σιώπησε και πότε ανέχτηκε; Και μετά που το πάει απειλώντας; Θα βγάλει μήπως τις “κασέτες” στην φόρα; Μα δεν έχει αντιληφθεί ότι το νήμα των ερευνών  πλησιάζει επικίνδυνα; Άσε που είναι και υποθέσεις που κρατούνται ακόμα στο ράφι και όπου ναναι θα κατεβούν.

 

Τοις φρονίμοις ολίγα λοιπόν …πριν να είναι πολύ αργά. Και θα είναι πολύ αργά αν δεν αποφασίσει να στραφεί προς γνήσια αυτοκριτική, να συνειδητοποιήσει τα λάθη του και να αποδεχτεί το συντομότερο μια καθολικής αποδοχής διαδικασία για ένα δημοκρατικό συνέδριο που θα επανενώσει την ΕΔΕΚ”.

*Το κείμενο απηχεί τις απόψεις των συντακτών του

Share this post