Συνεργασία Κύπρου-Λιθουανίας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Συνεργασία Κύπρου-Λιθουανίας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Τους τρόπους συνεργασίας, στοχεύοντας στην ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας, καθώς επίσης και ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους πολίτες, εξέτασε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο Υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Arūnas Dulkys.

Στη συνάντηση, που είχαν οι δύο Υπουργοί και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, αξιολογήθηκαν τα δεδομένα που καταγράφονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με τη πανδημία του κορωνοϊού και της νόσου της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ μελετήθηκε ο τρόπος διαχείρισης μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. «Ευχαριστώ και πάλι τον φίλο Υπουργό Υγείας για τη στήριξη του προς την χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και προσβλέπω στην άριστη συνεργασία μας, καθώς επίσης και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών», πρόσθεσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Κατά το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα, τα δύο Υπουργεία θα συνεχίσουν τη συζήτηση για τον καταρτισμό μνημονίου συνεργασίας.

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης (ΓΤΠ)

 

Share this post