Συνένοχη στα εγκλήματα του Πουτινοναζισμού και η λεγόμενη “Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Εκτός Ρωσίας” (ROCOR)

Συνένοχη στα εγκλήματα του Πουτινοναζισμού και η λεγόμενη “Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Εκτός Ρωσίας” (ROCOR)

Γράφει ο Sergei Chapnin*
“Στις 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Επισκόπων των Ευρωπαϊκών Επισκοπών της Ρωσικής Εκκλησίας Εκτός Ρωσίας (ROCOR), με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μάρκο (γερμανικής καταγωγής). Οι τέσσερις επίσκοποι που συγκεντρώθηκαν συνέταξαν μια Ποιμαντική Επιστολή, η οποία έχει πολλές λέξεις, αλλά πολύ απλό νόημα: δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το Πατριαρχείο Μόσχας και δεν πρόκειται να καταδικάσουμε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την υποστήριξή του στη στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Όλα αυτά θα περάσουν και θα ξεχαστούν, αλλά η Αγία μας Εκκλησία θα διατηρηθεί…” (πηγή: https://www.facebook.com/chapnin/posts/pfbid03VURPB7th1kxtB5f9MBAHsXqAb56MuKiGMmvoDhsRnCtaXuLSsbCX42hx3VAYQPWl)
Για εμένα, αναμενόμενη εξέλιξη. Κανένας “επίσκοπος” της ρωσικής σέκτας του σατανά (που καταχρηστικώς ονομάζεται “Εκκλησία”) δεν γίνεται χωρίς να έχει φάκελο στην FSB (διάδοχο της KGB), χωρίς να είναι ανά πάσα ώρα ελεγχόμενος, εκβιάσιμος και διαθέσιμος στις εντολές του Κρεμλίνου. Αυτό για όσους δεν είναι οι ίδιοι ένσαρκοι δαίμονες, παραδομένοι ψυχή και σώματι στην αίρεση του “ρωσικού κόσμου” και στο Ρωσικό Ναζισμό.
Και τελικά, δεν έχει καμία σημασία τι αποφασίζουν ή τι θα αποφασίσουν οι ανά τον κόσμο “επίσκοποι” της ρωσικής σέκτας του σατανά. Όσοι από το ποίμνιό τους επιθυμούν να μην είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στο αίμα των αθώων, απλά θα τους εγκαταλείψουν.
**************************************************
Ένα σημαντικό έγγραφο. Το ROC διατυπώνει τη θέση του δια στόματος του Μητροπολίτη Μάρκου: Δεν πρέπει να μνημονεύεται στη Μεγάλη Είσοδο ο Μητροπολίτης Ονούφριος, καθώς η σημερινή κατάσταση του UOC είναι «ακατανόητη».
Η λέξη “ακατανόητος” αποκαλύπτει τη δυαδικότητα της θέσης ROC. Από τη μία πλευρά, θέλω να διατηρήσω καλές σχέσεις με το UOC και το miter. Onufrium, από την άλλη, το καθήκον εξαρχής είναι να μην τσακώνεσαι με τον Πατριάρχη Kirill, ο οποίος ξεκάθαρα πιέζει το μέτρο. Μάρκα.
Ωστόσο, η λέξη “ακατανόητος” για τον Μαρκ, που είναι αρκετά καλός στα canons, είναι πολύ αβοήθητη. Όλα έχουν πραγματικά νόημα γι’ αυτόν. Θέλω μόνο να καθίσω σε δύο καρέκλες.
* Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post