Συνεκπαίδευση των Ε.Ε.Δ με το αεροπλανοφόρο EISENHOWER

Συνεκπαίδευση των Ε.Ε.Δ με το αεροπλανοφόρο EISENHOWER

Ολοκληρώθηκε απόψε η συνοδεία – συνεκπαίδευση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το αεροπλανοφόρο EISENHOWER. 

Επίσημη ανακοίνωθη του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει: “Από την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατόπιν σχεδιασμού και οργάνωσης από το ΓΕΕΘΑ και καθορισμού λεπτομερειών εκτέλεσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και Μονάδων των δύο χωρών, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή Φρεγάτας και Υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της ΠΑ εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του Αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ”.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ και Ελικοπτέρου της 460η Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας η κοινή «ΣΑΛΑΜΙΣ». Κύπρου – Ελλάδος, με την κωδική ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αερο-διακομιδη τραυματία από την ελληνική φρεγάτα στην ξηρά με ελικόπτερο. 

Τον συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυτικών Μέσων, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.

 

Πρόκειται για την τρίτη κοινή άσκηση αεροναυτικών δυνάμεων της ΚΔ και της Ελλάδας, από τις αρχές του χρόνου.

Share this post