Συνεχίζεται η δίκη για την Χρυσή Αυγή. Μια συγλονιστική συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα.

Συνεχίζεται η δίκη για την Χρυσή Αυγή. Μια συγλονιστική συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα.

Συνεχίζεται  σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής  οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά σε αυτούς, που κρίθηκαν ένοχοι. Η δίκη θα ολοκληρωθεί με την απαγγελία των ποινών. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έχουν αποδυθεί  σε μία ύστατη προσπάθεια να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή ποινή για τους εντολείς τους , μετά την απόφαση για την ενοχή των εμπλεκομένων στην υπόθεση για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής . 

Η χθεσινή διαδικασία, που υπήρξε πολύωρη, αναλώθηκε στις αγορεύσεις των δικηγόρων και την  πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία άλλαξε την αρχική της πρόταση για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων, ανοίγοντας νέο κύκλο αγορεύσεων από τους δικηγόρους. Η αρχική πρόταση της εισαγγελέως ήταν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά για πρότερο έντιμο βίο, έτσι όπως προέβλεπε ο παλιός Ποινικός Κώδικας στους κατηγορουμένους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ενώ για τους υπόλοιπους ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε την πρότασή της, υιοθετώντας νομικά επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης και καταλήγοντας να προτείνει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για πλημμελήματα, αλλά, το σημαντικότερο, και σε πολιτικά στελέχη της Χ.Α. και άλλους, που έχουν κριθεί ένοχοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, αρκεί να μην έχουν προσωπική εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις, όπως η δολοφονία Παύλου Φύσσα κ.λπ.

Τονίζεται ότι  η εισαγγελική πρόταση για την αναγνώριση ελαφρυντικών δεν αφορά τον ηγετικό πολιτικό πυρήνα της Χ.Α., που έχει κριθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ούτε τις βαριές εγκληματικές δράσεις της Χ.Α.

Βέβαια, τον τελικό λόγο έχει το Δικαστήριο,  που θα αποφασίσει σήμερα τι θα γίνει με τα ελαφρυντικά, δηλαδή ποιοι μπορεί να πέσουν στα μαλακά και ποιοι όχι, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η διαδικασία να προχωρήσει και  να αγγίξει τον σκληρό πυρήνα της απόφασης που είναι οι ποινές, ενώ η τελική απόφαση του δικαστηρίου, το πιθανότερο, έτσι όπως εξελίσσεται η διαδικασία, αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Δευτέρα. Οι κατηγορούμενοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επέλεξαν και  να μην εμφανισθούν στο Δικαστήριο, προσβάλλοντας βάναυσα θύματα και συγγενείς θυμάτων και αγνοώντας το Σύνταγμα και τον θεσμό της Δικαιοσύνης. 

Τραγική φιγούρα στο Δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα. Δείτε την συνέντευξη της στην ΕΡΤ (07/03/ 2019) και τον Πάνο Χαρίτο

Share this post