Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Οικουμενικός Πατριάρχης στην ιστοσελίδα hellasjournal.com: “Νοιώθω καλά”

Στις 3.30 τοπική ώρα (10:30 το βράδυ ώρα Κύπρου ) άρχισε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου  με τον Αμερικανό  υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δύο ώρες μετά, θα πάει στο Λευκό Οίκο όπου τον περιμένει για να τον υποδεχθεί, όπως του αρμόζει, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.κό

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου , υπεύθυνος της  ιστοσελίδας  hellasjournal.com περίμενε τον Οικουμενικό Πατριάρχη έξω από το νοσοκομείο. Ήταν χαρούμενος και δήλωσε ότι νοιώθει καλά: “Πάνω απ’ όλα η υγεία και τίποτα άλλο”, τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος και  βάδισε χωρίς καμία βοήθεια στο αυτοκίνητο που τον περίμενε.

Μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο ο κ. Βαρθολομαίος πήγε στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον , όπου ο πρέσβης της Τουρκίας, Hasan Murat Mercan, του παρέθεσε  πρόγευμα.

Ο Πατριάρχης έκανε εκτενή αναφορά στον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισημαίνοντας πως  χτίζει γέφυρες διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου.

«Η θέση μας στην πόλη μας, την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντιούνται η Ευρώπη με την Ασία, μας δίνει μια μοναδική προοπτική και ευκαιρία για να συνεχίσουμε την ειρηνοποιό εργασία μας. Η Εκκλησία μας συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη και συμφιλίωση και τον έντιμο διάλογο ανάμεσα στις χριστιανικές εκκλησίες και τα δόγματα, όπως επίσης και με τις μονοθεϊστικές θρησκείες του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ», τόνισε  ο κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος , επεσήμανε  ότι ο πρέσβης κ. Mercan  «αξιοποιεί την αληθινή διπλωματία για την επίλυση των προβλημάτων».

 

 

Share this post