Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Ουκρανό ομόλογό του

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Ουκρανό ομόλογό του

Απόψε στο ΡΙΚ αποκλειστική συνένετυξη του Ουκρανού υπουργού.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας συναντήθηκε σήμερα με τον  Ουκρανό ομόλογό του κ. Oleksii Reznikov, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας στην Κύπρο. 

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν για τις εξελίξεις και την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη, και για τη γενικότερη υποστήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία και τον λαό της.

Ο κ. Reznikov εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του για τη στήριξη της Κύπρου και ευχαρίστησε τον κ. Γιωργάλλα για τη φιλοξενία.

Εξάλλου, ο κ. Oleksii Reznikov, ο οποίος πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, παραχώρησε  αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ , η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το ΡΙΚ1, αμέσως μετά το Κεντρικό Τηλεοπτικό Δελτίο Ειδήσεων.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τσιντά ο κύριος Reznikov εξέφρασε αισιοδοξία για νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία ζητεί επειγόντως νέα προμήθεια αντιαεροπορικών, αλλά και επιθετικών όπλων, βλέποντας ευνοϊκή αλλαγή στα δεδομένα επί του εδάφους, όπως είπε ο κ. Reznikov. Υπογράμμισε επίσης την έντονη επιθυμία της χώρας του για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παραχώρηση επιπρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Reznikov στην Ελλάδα, ενώ ανάλογο αίτημα υπέβαλε και προς τη Λευκωσία σε συνάντηση με τον ομόλογό του της Κύπρου Μιχάλη Γιωργάλλα. Η Λευκωσία, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει την στήριξή της προς την Ουκρανία με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά όχι με στρατιωτική.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας πραγματοποίησε επίσκεψη μιας ώρας στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επικεφαλής ευρύτατης αντιπροσωπείας, και είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο και τον Διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Νικολάου, παρουσία του πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Λευκωσία  Ruslan Nymchyskyi.

***************************************************************************

Προοπτικές της Ομπρέλας Ασφαλείας της Ουκρανίας

TDC_Perspectives of Ukraine’s Security Umbrella_Latest Pacts and Alliances_06042023

Share this post