Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με νέους στο Λονδίνο

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με νέους στο Λονδίνο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ήταν στο Λονδίνο για τους εορτασμούς της εκατοστής επετείου από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας , τίμησε με την παρουσία του την  συνάντηση Enlightened Evenings των νέων της Αρχιεπισκοπής. 

Τον Παναγιότατο  υποδέχθηκαν νέοι από την Σκωτία ντυμένοι με την παραδοσιακή Σκωτσέζικη στολή και Τον συνόδευσαν εντός της Αιθούσης, όπου τον περίμεναν σχεδόν 300 νέοι και νέες από όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθησε πλούσιο δείπνο υπό τους ήχους της κιθάρας του βιρτουόζου  Άγγλου κιθαρίστα  Χρήστου Λιβέρου, ο οποίος είναι κυπριακής καταγωγής.

Νικόλαος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κατά την διάρκεια της βραδιάς δόθηκε η σπάνια και αξέχαστη ευκαιρία στους νέους συνδαιτυμόνες να συνομιλήσουν με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Νικόλαος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οι συναντήσεις Enlightened Evenings των νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας είναι μια σχετικά νέα πρωτοβουλία του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Πανοσολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νήφωνος Τσιμαλή (ΦΩΤΟ:δεξιά) και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποιμαντικής δράσης, ιερής κατήχησης και κοινωνικής δικτύωσης της Αρχιεπισκοπής.

 

Σκοπός τους είναι η διευκόλυνση της κοινωνικοποίησης των νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ ορθοδόξων σπουδαστών και νέων επαγγελματιών ηλικιών από 21 έως και 40 ετών.

 

Share this post