Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου – «Λήξαν το θέμα», λέει κυβερνητική πηγή. Αύριο συνάντηση και με Αναστασιάδη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου – «Λήξαν το θέμα», λέει κυβερνητική πηγή. Αύριο συνάντηση και με Αναστασιάδη

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος , Κυριάκος Μητσοτάκης , συναντήθηκε τελικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ενώ αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  θα συναντηθεί μαζί του και ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση Μητσοτάκη -Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ανώτατη ελληνική κυβερνητική πηγή τόνισε στους δημοσιογράφους πως «το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο. Διακρίνεται ο διευθύνοντας σύμβουλος της Pfizer και η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ: www.ekirikas.com

Share this post