Συναντήσεις Οικουμενικού Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία Φιλλανδίας και Εσθονίας

Συναντήσεις Οικουμενικού Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία Φιλλανδίας και Εσθονίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φιλλανδίας κ. Sauli Niinistö (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), στην επίσημη Προεδρική Κατοικία, σήμερα το πρωί, Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, οι Μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Παναγιώτατο, Σεβ. Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων και Περιστερίου κ. Γρηγόριος, καθώς και συνεργάτες του Εξοχ. κ. Προέδρου.

Νωρίτερα, η Εξοχ. Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Φιλλανδία κ. Deniz Çakar παρέθεσε πρόγευμα προς τιμήν του Πατριάρχου και της συνοδείας του, στην Πρεσβευτική κατοικία. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε από την Φιλλανδία για την Εσθονία, όπου θα πραγματοποιήσει οκταήμερη επίσημη επίσκεψη. Στο Ταλλίν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας κ. Alar Karis και την πρωθυπουργό  κ. Kaja Kallas.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.
ΦΩΤΟ: Ν. Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post