Συμπαράσταση ΕΣΚ στους Λευκορώσους δημοσιογράφους

Συμπαράσταση ΕΣΚ στους Λευκορώσους δημοσιογράφους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) ενώνει τη φωνή του με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την πολιτική αναταραχή που παρατηρείται στη Λευκορωσία, και τα κατασταλτικά μέτρα τα οποία μετέρχεται το καθεστώς Λουκασένκο.

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΚ αναέρει:

“Μέτρα, τα οποία, δυστυχώς, ανάμεσα σε άλλα, πλήττουν και τη δημοσιογραφική κοινότητα, την ελευθεροτυπία, την ελευθερία έκφρασης και τον πλουραλισμό των απόψεων.

Αυτή την περίοδο στη Λευκορωσία και ειδικά στην πρωτεύουσα Μινσκ έχουν συλληφθεί δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις από τις αρχές ασφαλείας του κράτους. Όπου η δημοσιογραφία και οι λειτουργοί της υπόκεινται σε διώξεις και περιορισμούς, η δημοκρατία υποφέρει.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, μαζί με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια δημοσιογραφική οικογένεια εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους Λευκορώσους δημοσιογράφους και καλεί τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει ούτως ώστε να μην υποφέρουν στη χώρα αυτή ούτε οι επαγγελματίες λειτουργοί του Τύπου, αλλά ούτε και οι απλοί πολίτες”.

Share this post