Συμμαχία Netanyahu με Ben Gvir για απομάκρυνση Παλαιστινιών, που είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ

Συμμαχία Netanyahu με Ben Gvir για απομάκρυνση Παλαιστινιών, που είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ

Netanyahu και Ben Gvir απεργάζονται την εκδίωξη Παλαιστινίων, που ζουν κοντά στην Ιερουσαλήμ. Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κράτους της Παλιστινής στην Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρει:

“Ο Netanyahu, δραπετεύοντας από ποικίλες υποθέσεις διαφθοράς, επέστρεψε συμμαχώντας με τις πιο ρατσιστικές εξτρεμιστικές δεξιές δυνάμεις, όπως ο Ben Gvir και η κλίκα του, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει οποιονδήποτε παλαιστινιακό πληθυσμό κοντά στην Ιερουσαλήμ, όπως το Al- Khan Al-Ahmar. Οι κάτοικοι του Al-Khan Al-Ahmar έχουν καταγωγή από τη φυλή των Βεδουίνων, Jahalin, και εκδιώχθηκαν το 1952 από το Παλαιστινιακό κατεχόμενο χωριό Negev από τις σιωνιστικές συμμορίες της κατοχής.

Οι ισραηλινές φιλοδοξίες στο Al-Khan Al-Ahmar δεν είναι καινούριες. Εδώ και πολλά χρόνια, το κατοχικό κράτος του Ισραήλ σχεδιάζει να πολιορκήσει την Ιερουσαλήμ, επεκτείνοντας οικισμούς και δημιουργώντας φυλάκια, με σκοπό να διαμελίσει τη Δυτική Όχθη και να τη χωρίσει σε βορρά και νότο. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνει τους παλαιστινιακούς πληθυσμούς που ζουν στις περιοχές αυτές, κάνοντας πρακτικά αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ τους, αφού στην ουσία χωρίζει την περιοχή στα δύο, ενισχύοντας τον έλεγχο που ασκεί ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθούμε στον παράνομο Ισραηλινό οικισμό Goress, που είχε στηθεί για μόνο 24 ώρες και τον οποίο «ξήλωσαν» οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Η πράξη αυτή μόνο παραπλανητική μπορεί να χαρακτηριστεί και με περίσσιο δόλο, καθώς χρησιμοποιήθηκε για να αποδείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι αφού έχουν «κλείσει» έναν παράνομο οικισμό τους, τότε μπορούν να κατεδαφίσουν το Al-Khan Al-Ahmar, επειδή όπως ισχυρίζονται είναι παράνομο. Συγκρίνουν, δηλαδή, έναν παράνομο οικισμό 24 ωρών με ένα ολόκληρο χωριό 300 κάτοικων, το οποίο υπάρχει δεκαετίες, για να προετοιμάσουν με αυτόν τον τρόπο τη διεθνή κοινότητα για την επικείμενη εφαρμογή του εγκληματικού σχεδίου τους.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως το 2018 το Γραφείο του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προειδοποίησε ότι η κατεδάφιση του Al-Khan Al-Ahmar και ο εκτοπισμός των κατοίκων του αποτελεί έγκλημα πολέμου“.

 

Share this post