Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’

Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’

Υπογραφή βιβλίου συλλυπητηρίων από τον Πρέσβυ της Ελλάδος κ. Ιωάννη Παπαμελετίου

Τα συλλυπητήρια τους για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄ εξέφρασαν με επιστολές τους προς τον Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος – Γεώργιος Σ. Δένδιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

Τα συλλυπητήριά της για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου εξέφρασε, επίσης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως με σχετική ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αναφέροντας: «Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ εργάστηκε με αυταπάρνηση για το καλό της Εκκλησίας Κύπρου, της πατρίδας και του Ελληνισμού. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου υπέγραψε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το βιβλίο συλλυπητηρίων αναφέροντας τα εξής: «Εκ βάθους καρδίας εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄. Η ιστορικών διαστάσεων προσφορά του στην Εκκλησία της Κύπρου και το χριστεπώνυμο ποίμνιο τον ανέδειξε ως μια σπουδαία μορφή της Ορθοδοξίας και του κυπριακού Ελληνισμού. Το σθένος, η εγκαρτέρηση και η αφοσίωσή του στο εθνικό καθήκον θα αποτελούν πηγή έμπνευσης στο διηνεκές. Εύχομαι ο Ύψιστος να αναπαύσει την ψυχή του».

Share this post