Σύλληψη δύο υπόπτων για την ένοπλη επίθεση σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Σύλληψη δύο υπόπτων για την ένοπλη επίθεση σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για την ένοπλη επίθεση σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε δύο άτομα.  

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκα επιβεβαίωσε την εξέλιξη με ανάρτησή του στο X: « δύο ύποπτοι για τον φόνο του πολίτη Tuncer Cihan κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία. Συγχαίρω την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τους ηρωικούς αστυνομικούς, που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Εκφράζω για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του πολίτη μας που έχασε τη ζωή του».

Οι δύο ένοπλοι, με καλυμμένα πρόσωπα, είχαν εισβάλει και άνοιξαν πυρ την ώρα της Θ. Λειτουργίας στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στον Βαθυρρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου. 

Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε με τραύμα στο κεφάλι ένας άνθρωπος ,που βρισκόταν ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 52χρονο θύμα της επίθεσης επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα την εκκλησία παρέα με τον θείο του, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος Χριστιανός. Στα μέσα ενημέρωσης μίλησαν συγγενείς του, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε διαφορές με κανέναν, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των πιστών, ήταν συνταξιούχος και είχε μία ελαφρά νοητική υστέρηση.

Στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης βρισκόταν και ο γενικός πρόξενος της Πολωνίας Βίτολντ Λέσνιακ με τα παιδιά του.
ΦΩΤΟ:YENISAFAK 

Share this post