Συλλήψειςκαι τραυματίες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Λευκωσία για διαχείριση της πανδημίας και τη διαφθορά

Συλλήψειςκαι τραυματίες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Λευκωσία για διαχείριση της πανδημίας και τη διαφθορά

Με επεισόδια, συλλήψεις και τραυματίες σημαδεύτηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λευκωσίας το απόγευμα , με την συμμετοχή μελών από 23 οργανωμένα σύνολα και σωματεία , παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που προνοεί το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Στο κέντρο της Λευκωσίας  (λεωφόρος Στασίνου, γύρω δρόμοι  και στο πάρκο Κολοκάση)  μαζεύτηκαν περίπου 200 άτομα με σύνθημα “Ως δαμέ” και τάσσονται κατά του κρατικού αυταρχισμού, τη φίμωση της αντίθετης άποψης, την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τη διαφθορά.

Κάποια στιγμή ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των μελών της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τραυματισμό ατόμων κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες.

Την ώρα των επεισοδίων χτυπήθηκαν από αστυνομικούς γυναίκες και παιδιά. Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Επίσης μοίρασε εξώδικα πρόστιμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν 10 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 6 εξώδικα πρόστιμα. Αναφορικά με τις ρίψεις νερού, η Αστυνομία κάνει λόγο για απόκρουση ρίψεων πετρών και πορτοκαλιών από πλευράς διαδηλωτών.  

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την πορεία, η Αστυνομία έχει εκδώσει από την Παρασκευή ανακοίνωση ότι “σε σχέση με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για επικείμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας, υπενθυμίζεται το διάταγμα (Αρ.6) του 2021, του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 2021 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τέθηκε σε άμεση εφαρμογή, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια, περιλαμβανομένων φεστιβάλ, καθώς και παρεμφερών εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. “

 

 

Share this post