Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα του Ισράηλ “Haaretz” : Τα πρόσωπα των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα του Ισράηλ “Haaretz” : Τα πρόσωπα των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα

“Γροθιά στο στομάχι” κάθε πολιτισμένου ανθρώπου αποτελεί το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο, που ανάλογό του δεν έχει κυκλοφορήσει σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας στο Ισραήλ. Η εφημερίδα  Haaretz, προκαλώντας έκπληξη όσο και αντιδράσεις, στην πρώτη σελίδα της παρουσιάζει   ένα προς ένα τα πρόσωπα και τα ονόματα των 67 παιδιών που σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό της Γάζας από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στις πρόσφατε εχθροπραξίες που τερματίστηκαν με τη συμφωνία εκεχειρίας.  

Οι δημοσιογράφοι αναζήτησαν όπως φαίνεται ένα προς ένα επιζώντα μέλη των οικογενειών των παιδιών, πήραν τις φωτογραφίες τους και κατέγραψαν τις μαρτυρίες για το πως σκοτώθηκαν, καταρρίπτοντας εκ των έσω το εν πολλοίς αφήγημα της κυβέρνησης Νετανιάχου για τους στόχους των επιθέσεων. 

 

O δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν, ο οποίος εργάζεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ανάρτησε το δημοσίευμα σχολιάζοντας:  Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ -της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ- δημοσιεύει τα ονόματα και τις φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. “67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου”. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί

ΠΗΓΗ: huffingtonpost

Share this post