Συγκλόνισαν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες

Συγκλόνισαν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες

“ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑΡΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ”

Πολύ δυνατή η εικόνα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων από τα ρεπορτάζ της εκδήλωσης  διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Παιδείας γονέων συνοδών και παιδιών με ειδικές ικανότητες, τα οποία αποκλείστηκαν από το σχολείο. Ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος  φοιτά στην τρίτη τάξη του δημοτικού, ξέσπασε: 

“Ήθελα να επιστρέψω στο σχολείο. Είπαν μου ότι θα ,αλλά μια μέρα πριν, την νύχτα έπιασαν τηλέφωνο την μάμα μου και της είπαν ότι δεν μπορώ να πάω. Λυπημένα. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, εκείνη την νύχτα έκλαια, ώσπου να κοιμηθώ και ήμουν πολύ στεναχωρημένος.”

Ο μικρός ετοιμάστηκε και έμαθε όλους τους κανόνες υγιεινής.

“Να πλένω τα χέρια μου μετά το διάλειμμα και πριν να βάζω αντισηπτικό πολλές φορές, να μη κοντεύω πιο κοντά που δυο μέτρα τα άλλα παιδιά να μην βουρούμε κοντά κοντά και να παίζουμε επειδή μπορεί να αρρωστήσει ο ένας τον άλλο και πολλά άλλα.”

Μια μάνα είπε στον υπουργό, Πρόδρομο Προδρόμου :

*“Εμείς το μόνο που ζητούμε είναι όχι στην διάκριση αυτών των παιδιών.”

*Τα παιδιά δεν είναι άρρωστα. Απλώς είναι παιδιά με αναπηρίες.”

*”Μιλώ σας απευθείας εσάς. Καταδικάστηκαν τα παιδιά μας να μείνουν στο σπίτι. εσείς έχετε την ευθύνη. εσείς είστε ο υπουργός παιδείας. περιμένει όλη η Κύπρος. Μην με κοροϊδεύετε  κύριε Υπουργέ.”

*”Με αγνοείτε και με υποτιμάτε κύριε Υπουργέ. Με αγνοείτε και με υποτιμάτε κύριε Υπουργέ.”

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό παιδείας, οι πόρτες των ειδικών σχολείων προς το παρόν τουλάχιστον μένουν κλειστές. Πάντως 769 μαθητές της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης επιστρέφουν στα θρανία τους τις επόμενες ημέρες.

 

Share this post