Συγγνώμη Πούτιν για το σχόλιο του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τον Χίτλερ

Συγγνώμη Πούτιν για το σχόλιο του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τον Χίτλερ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απολογήθηκε για τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ο Πούτιν απολογήθηκε γι’ αυτές τις δηλώσεις του Λαβρόφ. Από την πλευρά του ο Μπένετ είπε ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Ρώσου προέδρου, τον οποίο ευχαρίστησε επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε, επίσης, ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι ακόμη έτοιμη να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση στους αμάχους από το πολιορκημένο συγκρότημα χαλυβουργίας Αζοφστάλ που βρίσκεται στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο πρέπει να δώσει εντολή στους μαχητές που έχουν καταφύγει στο Αζοφστάλ να παραδώσουν τα όπλα τους.

ΠΗΓΗ:  enikos.gr

Share this post