Συγχαρητήριο Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τους επικεφαλής της BioNTech

Συγχαρητήριο Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τους επικεφαλής της BioNTech

Για την απονομή στους δύο επιστήμονες,Uğur Şahin και Özlem Türeci   του Αθηναγόρειου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό συγχαρητήριο Γράμμα προς τους ιδρυτές της BioNTech, Ελλογιμ. Ιατρούς κ. Uğur Şahin και κυρία Özlem Türeci , στους οποίους απενεμήθη το “Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” του Τάγματος “Απόστολος Ανδρέας” των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Η.Π.Α., από κοινού με τους Ελλογιμ. κ.κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, και Γεώργιο Γιανκόπουλο και Χρήστο Κυρατσού, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, αντίστοιχα, της Regeneron Pharmaceutical, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού με την δημιουργία κατάλληλων εμβολίων και φαρμακευτικών θεραπειών.

Το ζευγάρι των επιστημόνων από τη Γερμανία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην επίσημη τελετή απονομής του βραβείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 30 Οκτωβρίου, και να το παραλάβει από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Στην επιστολή του, σημεία της οποίας  δόθηκαν  σήμερα στην δημοσιότητα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Βαρθολομαίος τονίζει: 

“Θέλουμε να σας συγχαρούμε για την πρωτοποριακή σας έρευνα και την αποτελεσματική σας εφεύρεση που αποτελεί πολύτιμο όπλο στην καταπολέμηση της πανδημίας που επικρατεί σε όλο τον κόσμο”. Επίσης , σημειώνει  προς τους δύο επιστήμονες, που κατάγονται από την Τουρκία, ότι “σήμερα πολλοί νέοι, τόσο στον τόπο καταγωγής τους όσο και σε άλλες χώρες, σχεδιάζουν το μέλλον τους έχοντας εκείνους ως πρωτότυπο”.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημαίνει:

“Είναι σίγουρο ότι η πανδημία που αντιμετωπίζουμε και ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα δεν θα είναι η τελευταία. Για την αντιμετώπιση νέων πανδημιών τα κράτη πρέπει να διαμορφώσουν πολιτικές υγείας με περισσότερο ισότιμα κριτήρια για όλους τους πολίτες και να επιτύχουν  τον καλύτερο συντονισμό των διάφορων τομέων. Εμείς από την πλευρά μας, έχοντας ως κίνητρο τη διδασκαλία της αγάπης του Ιησού Χριστού, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις διανθρώπινες σχέσεις και να ενθαρρύνουμε συνεργασίες με ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη για το καλό όλης της ανθρωπότητας”.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη τελετή, κατά την οποία ο Παναγιώτατος συνεχάρη προσωπικώς, αλλά και κατά την ομιλία του, τους άλλους βραβευθέντες, παραβρέθηκαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Ιεράρχες του Θρόνου και άλλων Εκκλησιών, ο πρώην υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, . κ. Άλεξ Αζάρ, πολιτικοί, διπλωμάτες, επιστήμονες και πλήθος Αρχόντων και μελών της Ομογένειας.

 

Share this post