«Συγχαρητήρια» σε ΡΙΚ – ΚΥΠΕ!!!

«Συγχαρητήρια» σε ΡΙΚ – ΚΥΠΕ!!!

*Το συλλείτουργο Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και η συνέντευξη Βαρθολομαίου

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας , 8 Μαρτίου, το ΡΙΚ δεν μετέδωσε από το Φανάρι το συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Οι «φωστήρες» του Ιδρύματος έκριναν ότι είναι κάτι το σύνηθες, άρα γιατί να το μεταδώσουν. Σημειώνεται ότι η μετάδοση δεν θα είχε το παραμικρό κόστος για το ΡΙΚ, αφού ο δορυφόρος ήταν δωρεάν από τον HELLAS SAT. Η εύκολη δικαιολογία του ΡΙΚ ήταν ότι το συλλείτουργο μεταδιδόταν από την ΕΡΤ. Γιατί όμως δεν το ανακοίνωσαν από την προηγουμένη αυτό και γιατί ο Κύπριος τηλεθεατής, ο οποίος πληρώνει για το ΡΙΚ, να μην μπορεί να παρακολουθήσει το συλλείτουργο από ένα εκ των δύο καναλιών του; Κάλλιστα θα μπορούσαν οι αρμόδιοι του ΡΙΚ , κατ’ εξαίρεση, να μεταδώσουν το συλλείτουργο από το Φανάρι , αντί της Θ. Λειτουργίας , που μόνιμα μεταδίδουν κάθε Κυριακή από το Μετόχι του Κύκκου.
Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο , 14 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε στον «Φ» αποκλειστική συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

 

Την αγνόησε τόσο το ΡΙΚ, όσο και το ΚΥΠΕ. Όπως και το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ συντηρείται από τον Κύπριο πολίτη. Το ΚΥΠΕ – πράγμα που δεν συμβαίνει με πρακτορεία ειδήσεων άλλων χωρών- δεν αναφέρεται, όπως μαθαίνω, σε αποκλειστικές ειδήσεις κυπριακών εφημερίδων. Αυτό θα πει σεβασμός στον κυπριακό τύπο και στην δεοντολογία, για την οποία κόπτεται το ΚΥΠΕ.
«Συγχαρητήρια» στο ΡΙΚ και στο ΚΥΠΕ!!!
Α. ΒΙΚ

Share this post