Στους δρόμους οι πολίτες στο Κίεβο σε “Πορεία Ενότητας για την Ουκρανία”

Στους δρόμους οι πολίτες στο Κίεβο σε “Πορεία Ενότητας για την Ουκρανία”

Ρωσικό τανκ  “πνίγηκε”  στη λάσπη κοντά στα ουκρανικά σύνορα (βίντεο).-Μήνυμα Μπάιντεν σε Πούτιν: “Πιθανή εισβολή θα απαντηθεί με μεγάλο πόνο και κόστος”

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα στο Κίεβο , πραγματοποιώντας  “Πορεία Ενότητας για την Ουκρανία”.

Πολλοί από τους ανθρώπους που πήραν μέρος έφεραν ουκρανικές σημαίες και πανώ με συνθήματα υπέρ της ενότητας της Ουκρανίας.

Η πορεία  των πολιτών έγινε  από το πάρκο Σεφτσένκο στην πλατεία Μαϊντάν, γνωστή και ως Πλατεία Ανεξαρτησίας, στο Κίεβο με στόχο να επιδείξουν “ενότητα απέναντι σε μια κοινή απειλή”, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

“Δεν θέλουμε να είμαστε φίλοι, να είμαστε αδέρφια με αυτόν τον τρελό γείτονα. Θέλουμε απλώς να μείνει μακριά από τη χώρα μας”.

“Οι Ουκρανοί θα αντισταθούν στην πιθανή ρωσική επιθετικότητα. Δεν πρόκειται να μείνουμε απλώς ήρεμοι και σιωπηλοί ενώ η Ρωσία αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη χώρα μας”.

Ανάμεσα στα πολλά συνθήματα ένα μεγάλο κόκκινο που έγραφε #PutinWarCriminal και #PutinMassMurderer.

Ουκρανία πορεία Σάββατο 12/02

Η ουκρανική κυβέρνηση συνέχισε να προτρέπει τους πολίτες της να παραμείνουν ψύχραιμοι ενόψει της απειλής μιας ρωσικής εισβολής.

“Οι πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι” – η γραμμή Ζελένσκι

 Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις ενδείξεις των ΗΠΑ ότι η Ρωσία ενδέχεται να αναλάβει στρατιωτική δράση την επόμενη εβδομάδα και το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι είναι κρίσιμο για τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι, ενωμένοι και “να απέχουν από ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα και σπέρνουν τον πανικό”.

“Πιθανή εισβολή θα απαντηθεί με μεγάλο πόνο και κόστος” – Μήνυμα Μπάιντεν σε Πούτιν

Εύθραυστες ισορροπίες χαρακτηρίζουν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία. Επαφές γίνονται σε όλα τα επίπεδα ενώ η μία μετά την άλλη χώρες καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα που βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νέα ανάφλεξη.

Οι πρόεδροι Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας ξεκίνησαν τηλεφωνική επικοινωνία λίγο μετά τις 5μμ ώρα Ελλάδας. Είχε διάρκεια μία ώρα και δύο λεπτά, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών έγινε λίγες ώρες αφότου οι ΗΠΑ μετέφεραν τμήμα των δυνάμεών τους από την Ουκρανία και διέταξαν την εκκένωση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού της πρεσβείας τους το Σάββατο, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι μια ρωσική εισβολή στη χώρα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

“Έγινε σαφές ότι, εάν η Ρωσία προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας θα απαντήσουν αποφασιστικά και θα επιβάλουν γρήγορο και σοβαρό κόστος στην Ρωσία.”

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι μια περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλούσε εκτεταμένο ανθρώπινο πόνο και θα μείωνε τη θέση της Ρωσίας”, αναφέρει ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν “ήταν ξεκάθαρος με τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν έτοιμες να συμμετάσχουν στη διπλωματία, σε πλήρη συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους, είμαστε εξίσου προετοιμασμένοι για άλλα σενάρια”, σύμφωνα πάντοτε με τον Λευκό Οίκο.

Τι λέει η Μόσχα για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος

Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας, περιέγραψε την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως “ισορροπημένη και επικοινωνία εργασίας”, αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ απέτυχαν να δώσουν απαντήσεις τις βασικές ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια.

Ο Ουσάκοφ είπε ότι η συνομιλία, η οποία διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, “διεξήχθη σε μια ατμόσφαιρα γενικευμένης υστερίας σχετικά με την υποτιθέμενη επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από Αμερικανούς αξιωματούχους, όλοι το γνωρίζουν αυτό”.

Ο Ουσάκοφ πρόσθεσε: “Η πίεση γύρω από το θέμα της εισβολής έγινε συντονισμένα και η υστερία έφτασε στο αποκορύφωμά της”. Σύμφωνα με τον Ουσάκοφ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Πούτιν ότι ήταν “αφοσιωμένος στη διπλωματική οδό και είχε διατυπώσει μια σειρά από σκέψεις που θεωρεί ότι ανταποκρίνονται σε πολλές από τις ανησυχίες της Ρωσίας”.

“Η ρωσική πλευρά, φυσικά, θα αναλύσει προσεκτικά τις σκέψεις που εξέφρασε ο Μπάιντεν και αναμφίβολα θα τις λάβει υπόψη, αλλά δυστυχώς αυτές οι σκέψεις δεν επηρεάζουν τα κεντρικά, βασικά στοιχεία των ρωσικών πρωτοβουλιών για την επέκταση του ΝΑΤΟ, για τη μη ανάπτυξη δυνάμεων κρούσης στην Ουκρανία. εδάφους, σχετικά με την επιστροφή της συμμαχίας στην κατάσταση του 1997″, είπε ο Ουσάκοφ.

Το τηλεφώνημα έγινε με το τέλος μιας εβδομάδας έντονων διαβουλεύσεων και διπλωματικών προσπαθειών για την αποφυγή σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τη συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν ορισμένες αμερικανικές δυνάμεις από την Ουκρανία και διέταξαν σήμερα την εκκένωση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού της πρεσβείας τους στο Κίεβο , καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μια ρωσική εισβολή στη χώρα θα μπορούσε να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

**************************************************************

*Το βίντεο δείχνει ρωσικό  τανκ μέσα  στη λάσπη κοντά στα ουκρανικά σύνορα, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες  για σύντομα στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία

 

Share this post