Στο ΥΠΕΞ υποτιμούν την νοημοσύνη μας. -Η ανακοίνωση για την σύζυγο του Ν. Χριστοδουλίδη.

Στο ΥΠΕΞ υποτιμούν την νοημοσύνη μας. -Η ανακοίνωση για την σύζυγο του Ν. Χριστοδουλίδη.

Του Αριστείδη Βικέτου

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕ , που αναφέρεται στο καθεστώς “παραχώρησης αδειών σε λειτουργούς του Υπουργείου Εξωτερικών” είναι κουτοπόνηρη και υποτιμά την νοημοσύνη μας. Είναι φανερό ότι εμπνευστής της ανακοίνωσης ,που κινείται στην λογική “και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ ” δεν είναι ο (ΙΚ) , του οποίου τα αρχικά βρίσκονται στο κάτω μέρος του κειμένου, αλλά κύριος υπύθυνος είναι ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ , πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου , γιατί χωρίς την έγκριση του δεν θα κυκλοφρούσε ηερμαφρόδιτη'” ανακοιίωνση.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτεριών , Ιωάννης Κασουλίδης , τον οποίο επικρίναμε αυστηρά ότι καταφεύγει σε “ποταμές μεθόδους”είχε δώσει οδηγίες στον γενικό διυθυντή να εκδώσει ανακοίνση από την περασμένη Παρασκευή.  Κανονικά η ανακοίνωση θα έπερεπε να είχε εκδοθεί από την περαμένη Πέμπτη. Όμως , φαίνεται ότι ο κ. πρέσβυς ήταν πολυάσχολος και δεν είχε χρόνο να -μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο-να εκδώσει την ανακοίνωση. Ο δε υπουργός, που ήταν στην Αθηνα ,  έμεινε έκπληκτος , που,  μέχρι τις 14:30 σήμερα , δεν είχε δοθεί στον Τύπο η ανακοίνωση; Τελικά αυτή δόθηκε στις 18:11. 

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση μετά από πέντε μέρες – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή”,  με τίτλο : “Δεν γνωρίζουν στο ΥΠΕΞ, αν η σύζυγος του Χριστοδουλίδη… παρουσιάζεται στην εργασία της;”, ήταν σαφές.

Πονοκέφαλος» για τον Κασουλίδη η Φιλίππα Καρσερά – ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου χαρακτηρίζεται από αυτό , που στην διπλωματική γλώσσα αποκαλείται “Διπλωματική αφάφεια” .

Έχω την εντύπωση ότι η ανακοίνωση σκοπίμως εκδόθηκε , όπως γράφτηκε.  Εξάλλου , η λαϊκή θυμοσοφία λέει :  «θέλει και την πίτα και το σκύλο χορτάτο».

Κύριε πρέσβη, Κορνήλιε Κορνηλίου , προσέχτε να “μην φτύνετε, εκεί που μεθαύριο ίσως υποχεωθείτε να γλύψετε” . Στους διαδρόμους τους ΥΠΕΞ λέονται -δεν τα υιοθετώ χωρίς αποδείξεις-διάφδορα και για εσάς. Αυτό είναι μια κακοδαιμονία του Υπουργείου , η οποία άρχισε από την εποχή του Μακαρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σας τα γράφω , γιατί έχω γνώση του Υπουργείου πολύ πριν εσείς εισέλθετε στην διπλωματική Υπηρεσία. 

ΥΓ: Τον περασμένο Δεκέμβριο τα μέλη του Κλάδου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΑΣΥΔΥ κατήλθαν σε ολοήμερη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, τα μέλη του Κλάδου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΑΣΥΔΥ.    

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι διπλωμάτες ζητούσαν ανάκληση της απόφασης της ΕΔΥ για διορισμό στη θέση Πρέσβη υποψηφίου, εκτός της Διπλωματικής Υπηρεσίας η οποία, όπως σημειώναν , δεν πληροί το τεκμήριο της αξιοκρατικής επιλογής. Δεν γνωρίζω , ποιός διορίστηκε , αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά , που έγινε κάτι τετοίο. Μπορείτε να μας πείτε κατά πόσον οι θιγόμενοι περιορίσηκαν στην ολοήμερη προειδοποιητική -πράγμα του είναι δικαίωμα τους απεργία-ή προσέφυγαν στο Δικαστήριο για ακύρωση της απόφασης της ΕΔΥ; Πόσες φορές η Συντεχνία αντέδρασε σε εξώφθαλμα χαριστικές προαγωγές στελεχών μέσα από την διπλωματική υπηρεσία; Πότε η συντεχνία αντέδρασε στους διορισμούς-άρχισαν επί εποχής Βασιλείου-πρέσβεων “εκ προσωπικοτήτων”, οι οποίοι ελάχιστα προσέφεραν ή προσφέρουν στο Υπουργείο Εξωτερικών , ενώ θα μπορούσαν να προαχθούν ως πρέσβεις πρόσωπα με πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία στο ΥΠΕΞ;
Αν δεν με απατά η μνήμη τα μέλη του Κλάδου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΑΣΥΔΥ μια φορά είχαν  ηγεσία, που αγωνιζόταν για τα δικαιά τους. Αυτή ήταν επί των ημερών του αειμνήστου , ικανότατου και σεμνού διπλωμάτη, του μακαριστού Χρήστου Ψιλογένη. 

Share this post