Στο ΤΑΕ Λεμεσού ο Ίγκορ Γκρετσούσκιν για την έκρηξη στην Βηρυτό

Στο ΤΑΕ Λεμεσού ο Ίγκορ Γκρετσούσκιν για την έκρηξη στην Βηρυτό

Στο σπίτι του στην Λεμεσό εντόπισαν οι Κυπριακές Αρχές και τον οδήγησαν στην Αστυνομία τον 43χρονο Ρώσο επιχειρηματία Ίγκορ Γκρετσούσκιν, ο οποίος φέρεται ως ο πλοιοκτήτης, που μετέφερε το φορτίο με τη νιτρική αμμωνία , ηοποία προκάλεσε την φονική έκρηξη στην Βηρυτό.

Ο Γκρετσούσκινκλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με την πορεία που ακολούθησε το πλοίο και γιατί αυτό κατέληξε στην Βηρυτό, αντί στον προορισμό του, που ήταν η Μοζαμβίκή.

Οι εξηγήσεις, που δόθηκαν, έχουν να κάνουν με το ότι ο επιχειρηματίας αδυνατούσε να πληρώσει τα τέλη για να περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ και για αυτό το πλοίο κατασχέθηκε.

Μέχρι το βράδυ ή αύριο το πρωί σχετική έκθεση θα διαβιβαστεί στις Λιβανικές αρχές, ενώ διευκρινίζεται  ότι εναντίον του δεν έχουν ληφθεί οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα.

Η Αστυνομία εξέφρασε ετοιμότητά για παροχή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας χρειαστεί. 

 Το Υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει  δημοσιεύματα και πληροφορίες στον ημερήσιο Τύπο που φέρουν τον ιδιοκτήτη του πλοίου «Rhosus», που μετέφερε τους 2,750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, ότι είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.

 

 

 

 

Share this post