Στο προσκέφαλο των ηλικιωμένων, που πλήγηκαν από τις πυρκαγίες, ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’

Στο προσκέφαλο των ηλικιωμένων, που πλήγηκαν από τις πυρκαγίες, ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’

Έδωσε  κουράγιο και τους εμψύχωσε  μετά την πολύωρη ταλαιπωρία, που έχουν υποστεί. Έκκληση  στις Ιερές Μητροπόλεις  να ανοίξουν τις πόρτες, τα κέντρα και  τα ιδρύματα  και να συμπαρασταθούν στους πυρόπληκτους αδερφούς.

Τους εμπερίστατους ανθρώπους , που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους,  λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής,  επισκέφθηκε  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ξεπερνώντας με δυσκολία την αποκλεισμένη Εθνική Οδό, ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Ε.Κ.Υ.Ο. της Ιεράς Συνόδου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικόδημο Φαρμάκη και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωσταντίνο Δήμτσα, βρέθηκε στον Αυλώνα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φιλοξενούμενους στις Κατασκηνώσεις, να τους δώσει κουράγιο και να τους εμψυχώσει μετά την πολύωρη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. 

Φωτογραφίες: Κατασκηνώσεις Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στις Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται από  ήδη δεκάδες ηλικιωμένοι, που για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από τις γύρω περιοχές της Αττικής στις Κατασκηνώσεις, προκειμένου να βρεθούν, για όσο χρειαστεί, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μακαριώτατος έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών αρμόδιων αρχών, τις κοινωνικές και τις φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκτός από τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής και το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Μ.Κ.Ο. “Αποστολή”. 

Επίσης, ο  Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόριο Δημητριάδη και την Ηγεσία και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αναλαμβάνουν σε συνεργασία με την Πολιτεία την αναδάσωση των καμμένων περιοχών.

Εξάλλου, δήλωσε  ότι προέτρεψε τις Ιερές Μητροπόλεις να ανοίξουν τις πόρτες τους στους πληγέντες και να τους στηρίξουν. Συγκεκριμένα στη παρέμβαση του ανέφερε: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Είναι καταστροφική εξέλιξη. Είναι τεράστια η δοκιμασία. Αυτού του είδους οι πειρασμοί αντιμετωπίζονται μόνο όταν, είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί. Κάναμε έκκληση και προτρέψαμε τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανοίξουν τις πόρτες, τα κέντρα, τα ιδρύματα της χώρας και να συμπαρασταθούν στους πυρόπληκτους αδερφούς. Δώσαμε εντολή στον Οργανισμό μας, την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», να αναλάβει τη στήριξη αυτών των ανθρώπων. Ιδιαίτερα δε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοινώσαμε ότι τα Ιδρύματα, όπως το Κέντρο Γεροντολογίας, οι Κατασκηνώσεις, τα Συνεδριακά Κέντρα, θα φιλοξενήσουν τους πυρόπληκτους».

5354803__1889_x_1259_

Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στη Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και τέλος ανακοίνωσε ότι προτεραιότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», θα είναι η αναδάσωση των καμμένων περιοχών σε συνεργασία με την Πολιτεία.

Share this post