Στο νοσοκομείο με COVID 19 o Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Στο νοσοκομείο με COVID 19 o Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Ο 90 χρονός Πατριάρχης Σερβίας,  Ειρηναίος,  βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και εισήχθη την Τετάρτη σε νοσοκο μείο του Βελιγραδίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC), ο Πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σέρβος Πατριάρχης  την περασμένη Κυριακή χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλοχίου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

 

Στην κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου παρέστησαν επίσης όλοι οι αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας,  ενώ προσήλθαν για να προσκυνήσουν το σκήνωμα χιλιάδες πιστοί. Οι περισσότεροι από τους ιερείς δεν φορούσαν μάσκα.

Ο Ειρηναίος, κατά κόσμον Μίροσλαβ Γκαβρίλοβιτς (Мирослав Гавриловић) είναι ο 45ος Αρχιεπίσκοπος Πεκίου, μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης Σερβίας.

Γεννήθηκε το 1930 στην πόλη Τσάτσακ της Κεντρικής Σερβίας. Σπούδασε στο τμήμα θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα. Το 1959 εκάρη μοναχός. Το 1974 εξελέγη επίσκοπος της Επαρχίας της Μοραβίτσα και το επόμενο έτος επίσκοπος του Νις, θέση στην οποία παρέμεινε για 35 χρόνια.

Εξελέγη Πατριάρχης Σερβίας στις 22 Ιανουαρίου 2010 και ενθρονίστηκε την επομένη.

Share this post