Στο Λονδίνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Στο Λονδίνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Την Εκκλησία Κύπρου θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος

Έφθασε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος , προκειμένου να προστεί, ύστερα από πρόσκληση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, των εορταστικών εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Στην Αίθουσα Επισήμων τον ανέμενε και τον υποδέχθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ενώ τον καλωσόρισαν ο  Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, καθώς και ο  κ. Gunes Yeslidag, Αναπληρωτής Επικεφαλής Αποστολής της Πρεσβείας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του, ο Παναγιώτατος θα έχει κατ’ ίδίαν συνάντηση με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ’, στο Παλάτι του Buckingham.
Αύριο το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων Λονδίνου με την ευκαιρία της αφίξεως του Παναγιωτάτου, ενώ το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον Μ. Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Νεκτάριου Battersea, όπου στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την λειτουργία του Συσσιτίου της Κοινότητας.
Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, το πρωί, ο Πατριάρχης θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Essex. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά τον Μ. Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton. Στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους της νεολαίας της Ι. Αρχιεπισκοπής.
Την Κυριακή, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater, του Λονδίνου, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στον Εσπερινό στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου, ο  κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο  κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.
Στους εορτασμούς την Εκκλησία Κύπρου θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο οποίος την Κυριακή θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και άλλους Αρχιερείς στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater, του Λονδίνου.

Share this post