Στο Φανάρι γιότρασε την ονομαστική του γιορτή ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

Στο Φανάρι γιότρασε την ονομαστική του γιορτή ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

H εορτή του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος δέχθηκε  σε ακρόαση, σήμερα, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, μετά την Θεία Λειτουργία, τον  Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη, μαζί με τους Αντιδημάρχους κυρίους Μιχαήλ Καραγιάννη και Δημήτριο Κόκκαλη και τους οικείους και συνεργάτες αυτών.

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε εγκαρδίως στον κ. Δήμαρχο για τα σημερινά ονομαστήριά του, και με την ευκαιρία τον ευχαρίστησε για άλλη μία φορά για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Βύρωνα, τον Νοέμβριο του 2021, με αφορμή το προσκύνημα που πραγματοποίησε στο Ιερό Μετόχι της Αναλήψεως του Σωτήρος, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, κατά το οποίο έγινε και η επίσημη ανάγνωση της Πράξεως Αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος επί 26 έτη διακόνησε σε αυτό και ετάφη στον περίβολό του, μέχρι και την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του το 1965.

Ο δήμαρχος Βύρωνα στα δεξιά του Οικουμενικού Πατριάρχη (ΦΩΤΟ: Ν. Παπαχρήστου)

Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τους θερμούς λόγους του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το πρόσωπό του, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλεως. 

H εορτή του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, στο Φανάρι – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org)

Share this post