Στο Φανάρι άρχισε η παρασκευή του Αγίου Μύρου

Στο Φανάρι άρχισε η παρασκευή του Αγίου Μύρου

Στο τέλος της Δοξολογίας της σημερινής Κυριακής των Βαΐων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανέγνωσε την ειδική ευχή της επισήμου αναθέσεως της εντολής παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, η οποία γίνεται κάθε δέκα χρόνια,  προς τον Άρχοντα Μυρεψό Εντιμολ. κ. Γεώργιο Σάββιτς, Διδάκτoρα Φαρμακευτικής, στον οποίο έδωσε το μεταξωτό Λέντιον και Σταυρό της Διακονίας, τον οποίο απένειμε και στους Ειδικούς Κοσμήτορες συνεργάτες του.

 

Ο Παναγιότατος  χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Πάφου κ. Γεωργίου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, Κρήνης κ. Κυρίλλου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησιάστηκαν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Αμάστριδος κ. Σπυρίδων, κληρικοί, μοναχοί του Αγίου Όρους, η Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, με τον σύζυγό της Εξοχ. κ. Ιωάννη Ραπτάκη, Πρέσβη της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο,  Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Jimmy Kokotas, με συνεργάτες του, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Μετά την Απόλυση ο Παναγιώτατος προσέφερε Βάγια σε όλο το εκκλησίασμα και φωτογραφήθηκε με τους Μυρεψούς έξω από το κουβούκλιο της παρασκευής του Αγίου Μύρου

Το απόγευμα ο Πατριάρχης προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου.

__________

Φωτογραφίες: Nίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post