Στις 24 Ιουνίου η δίκη του κατά συρροήν δολοφόνου

Στις 24 Ιουνίου η δίκη του κατά συρροήν δολοφόνου

Για για επτά φόνους εκ προμελέτης και πιθανόν για ένα βιασμό θα κατηγορηθεί , όπως όλα δείχνουν ο 35χρονος ύποπτος κατά συρροήν δολοφόνος , Νίκος Μεταξάς, γνωστός ως «Ορέστης».
Ο ύποπτος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή, που έχει επιβληθεί ποτέ σε κυπριακό δικαστήριο, 7 φορές ισόβια.
Η απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου θα αρχίσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.
Κατά την  παρουσία του στο δικαστήριο δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του και είπε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη. Στην αίθουσα του δικαστηρίου προσήλθε με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς την εκπροσώπηση από δικηγόρο.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος είναι από τα σοβαρότερα ανέφερε η δικαστής. Θα παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δικής.
Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, μέχρι στιγμής, έχει παραδεχθεί την δολοφονία πέντε ενηλίκων γυναικών και δύο ανηλίκων κοριτσιών, ωστόσο αρνείται την κατηγορία για βιασμό 19χρονης αλλοδαπής στην επαρχία Λευκωσίας.
Μέχρι σήμερα, ο πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή εφτά φορές ισόβιας κάθειρξης, όσες και οι ζωές που έχει αφαιρέσει.

 


Τα επτά Θύματα
*Την Κυριακή (14/4) βρέθηκε από πολίτες, σε συνεργασία με Γερμανούς τουρίστες, το πτώμα της Marry Rose Tiburcio, σε φρεάτιο στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό. Η σορός ήταν γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα.
*Ακόμη μία σορός εντοπίζεται στο συγκεκριμένο φρεάτιο. Στις 20 Απριλίου εντοπίζεται το πτώμα γυναίκας. Πρόκειται για την Arian Palanas από τις Φιλιππίνες. Ο 35χρονος χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο: δεμένη και γυμνή ήταν και η σορός της Arian.
*Σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ξυντούς στις 25/4, εντοπίζεται άλλο ένα θύμα του «Ορέστη». Εκεί εντοπίζουν μια γυναικεία σορό, η οποία να ανήκει στην Κάτχα Ανού από το Νεπάλ.
*Στις 28/4, στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίζεται και ανασύρεται βαλίτσα με ανθρώπινη σορό. Πρόκειται για την την Livia Florentina Bunea, 36 ετών, από τη Ρουμανία.
*Στις 5 Μαΐου καταγράφεται η πιο συγκλονιστική και φρικιαστική στιγμή στην εγκληματική δράση του «Ορέστη». Από την Κόκκινη Λίμνη ανασύρεται ακόμη μια βαλίτσα με σορό, η οποία ανήκει Elena Natalia Bunea, 8 ετών, από τη Ρουμανία.
*Ανασύρεται στις 4/6 στην Κόκκινη Λίμνη, από δύτη βαλίτσα με σορό η οποία ανήκει στην Maricar Valdez Arquiolla.
*Στις 12 Ιουνίου 2019, ο κύκλος των ερευνών, έκλεισε με τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Graze, στην λίμνη Μεμί.

Share this post