Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, επτακομματική Βουλή

Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, επτακομματική Βουλή

Ο  ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει να «μαζέψει» τις 20 μονάδες διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνει  δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύτηκε  σήμερα στην εφημερίδα των Αθηνών  “Παραπολιτικά”.

Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη καταγραφή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται να αυξάνουν ελαφρώς τα ποσοστά τους εν συγκρίσει με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, αγγίζοντας το 41,1% και 20,7% αντίστοιχα. Με τα συγκεκριμένα ποσοστά η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων παραμένει χαώδης στις 20,4 μονάδες.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στα ποσοστά του (11,4%) με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση να καταγράφουν απώλειες, από 7,23% σε 6,3% και από 4,45% σε 3,6% αντίστοιχα.

Την είσοδό της στην Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει με σχετική άνεση η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 4,3%.

Οριακά εντός Βουλής και το κόμμα ΝΙΚΗ με 3,1%, ενώ εκτός Βουλής με 1,6% μένει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 5,3%.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ποσοστά, η ΝΔ σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση 164 βουλευτών, ενώ 57 έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, 31 το ΠΑΣΟΚ, 17 το ΚΚΕ, 10 η Ελληνική Λύση, 12 η Πλεύση Ελευθερίας και 9 το κόμμα Νίκη.

 

Ενδιαφέρον προκαλεί το ότι το 61,3% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θέλει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις επικείμενες εκλογές. Ωστόσο το 66,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να κερδίσει την δεύτερη θέση. Αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στο εν λόγω ερώτημα, καθώς το 56,2% πιστεύει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπορέσει να τερματίσει δεύτερος στην εν λόγω εκλογική κούρσα.

Την αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θεωρεί δεδομένη το 40,2% των ερωτηθέντων, ενώ σχεδόν σίγουρη το 35%. Το 75,2% δηλαδή θεωρεί πως την επόμενη μέρα η χώρα θα κυβερνάται από μια αυτοδύναμη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Μάλιστα το 51,2% του δείγματος, απαντά ότι επιθυμεί αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης.

Παράλληλα, άλλο κόμμα εν συγκρίσει με τον πρώτο γύρο των εκλογών σκέφτονται να ψηφίσουν το 23,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 25% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 11,7% της ΝΔ.

Share this post