Στην Τουρκία θα κατασκευαστεί το νέο Toyota C-HR

Στην Τουρκία θα κατασκευαστεί το νέο Toyota C-HR

Η Toyota Motor Manufacturing Turkey θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου υβριδικού plug-in Toyota C-HR

Η δεύτερη γενιά Toyota C-HR θα παράγεται στην Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) στη Sakarya. (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: Το εργοστάσιο). Διαθέσιμο σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, το νέο Toyota C-HR θα είναι επίσης το πρώτο plug-in υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία. Επιπλέον, το TMMT θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyota που θα ξεκινήσει την παραγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων και το πρώτο που θα εξοπλιστεί με γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Η σειρά 100% ηλεκτροκίνητων κινητήρων του νέου Toyota C-HR αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Toyota να προσφέρει κατάλληλες ευκαιρίες μείωσης του άνθρακα στο μεγαλύτερο και πιο ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς στην Ευρώπη. Εκτός από την υβριδική έκδοση, το νέο plug-in υβριδικό Toyota C-HR με τοπικά συναρμολογημένες μπαταρίες θα επεκτείνει περαιτέρω την πολυτεχνολογική προσφορά της Toyota προς τον στόχο της για μείωση 100% CO2 στη γκάμα οχημάτων της στην Ευρώπη1 έως το 2035.

Η έναρξη της παραγωγής plug-in υβριδικών οχημάτων και μπαταριών σηματοδοτεί ένα στρατηγικό ορόσημο στην Ευρώπη

Παράλληλα με τη γραμμή παραγωγής οχημάτων, η TMMT θα κατασκευάσει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in χωρητικότητας 75.000 μονάδων ετησίως στις εγκαταστάσεις της. Η συναρμολόγηση υβριδικών μπαταριών plug-in θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας ειδικευμένων.

Η δημιουργία μιας γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών στο TMMT είναι ένα στρατηγικό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της ηλεκτροκίνησης της Toyota και θα υποστηρίξει επίσης άλλα εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη στο μέλλον με ικανό ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία. Η συνολική επένδυση για αυτό το έργο θα είναι περίπου 317 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική σωρευτική επένδυση στο TMMT σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο της επένδυσης του νέου μοντέλου, η TMMT θα βελτιώσει και θα βελτιώσει τη γραμμή παραγωγής της, καθορίζοντας παράλληλα το πλαίσιο για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις ποικιλομορφίας και ευελιξίας παραγωγής – βασικός παράγοντας στη στρατηγική επιχειρηματικής βιωσιμότητας της Toyota Europe.

Πράσινο Φυτό

Η Toyota έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και στοχεύει την ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030. Η TMMT προχωρά προς αυτόν τον στόχο εισάγοντας τεχνολογίες που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας ενώ ταυτόχρονα στρέφονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το εργοστάσιο Sakarya. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών χρωματοπωλείων που ελαχιστοποιούν τις εκπομπές CO2 και τη χρήση ηλιακής ενέργειας που στοχεύει να καταστήσει το εργοστάσιο αυτάρκη στη χρήση της ενέργειας.

Ο Erdoğan Şahin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT), δήλωσε:
|” Σε αυτό το έργο, το οποίο αποκαλύπτει την εμπειρία παραγωγής οχημάτων υψηλής ποιότητας και την προηγμένη μηχανική ικανότητα της TMMT, θα υλοποιήσουμε τις ευθύνες μας με μεγάλη αφοσίωση. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για το μέλλον της TMMT, καθώς συνεχίζει να παράγει δημοφιλή ελκυστικά και υψηλής ποιότητας μοντέλα. Αυτό το έργο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η μονάδα παραγωγής μας στη Sakarya είναι ένας παγκόσμιος σημαντικός χώρος για την Toyota. Είμαι περήφανος που μοιράζομαι αυτό το σημαντικό ορόσημο εκ μέρους των εργαζομένων μας και των πολύτιμων προμηθευτών μας. Ως μία ομάδα, θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στη Sakarya  και στην τουρκική οικονομία συνεργαζόμενοι με όλη μας την ενέργεια”.

Σε δήλωση του ο Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Κατασκευής της Toyota Motor Europe, αναφέρει:
“Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι η TMMT θα παράγει τη δεύτερη γενιά Toyota C-HR συμπεριλαμβανομένου του πρώτου plug-in υβριδικού οχήματος στην Ευρώπη. Η εξαιρετική απόδοση και η αφοσίωση που προσφέρουν οι υπάλληλοί μας στην TMMT θα κάνουν αυτό το νέο μοντέλο μεγάλη επιτυχία, όπως και ο προκάτοχός του. Σηματοδοτεί επίσης ένα άλλο σημαντικό ορόσημο με την έναρξη της πρώτης γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα στο ευρωπαϊκό μας σχέδιο ηλεκτροκίνησης

Πηγή: Toyota

Share this post