Στην μοναδική δομή παιδικής προστασίας στο Αιγαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στην μοναδική δομή παιδικής προστασίας στο Αιγαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

«Δεν σας λυπόμαστε, σας ντρεπόμαστε. Βλέπω μια αετοφωλιά, από την οποία θα βγείτε σαν αετόπουλα να κατακτήσετε τον κόσμο».

Εξαιρετική συναναστροφή με τα παιδιά , που διαμένουν στην «Κιβωτό του Αιγαίου», στο Αίπος της Χίου, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στο νησί- τόπο καταγωγής των παππούδων του- μαζί με την μητέρα και τον αδελφό του. Κατά την άφιξη στην Χίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους  ομογενείς  της Αμερικής και τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών,Μάρκο.

Στην “Κιβωτό του Αιγαίου”,  η οποία είναι η μοναδική δομή παιδικής προστασίας στο αρχιπέλαγος , ο ιδρυτής της π. Αντώνιος Παπανικολάου αναφέρθηκε στα σημεία σταθμούς μέσα στα 9 χρόνια λειτουργίας της. Ο διευθυντής της «Κιβωτού», Νίκος Τάγαρης, παρομοίασε τα παιδιά σαν χτυπημένα από τον καιρό και τον άνεμο δέντρα που πρέπει να μεταφυτευτούν και να βλαστήσουν, τονίζοντας ότι το σημαντικό έργο είναι αυτό που δεν φαίνεται.

Παιδιά και Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκαν ιστορίες της ζωής τους αντάλλαξαν δώρα και επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά πως η βοήθεια του Θεού και η θέλησή τους, τους έκαναν ικανούς να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν.

Iδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μικρή θεατρική παράσταση κατά την οποία τα φιλοξενούμενα παιδιά στην ουσία αφηγήθηκαν τη ζωή τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος επιλέγοντας να καθίσει ανάμεσα στα παιδιά τους μίλησε για την εμπειρία που έζησε ως πρόσφυγας, μόλις 10 χρονών, φεύγοντας με τους γονείς και τα αδέλφια του από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα. Και ζήτησε από τα παιδιά να είναι περήφανα, γιατί δεν είναι οι φταίχτες της κατάστασής τους, αφού πληρώνουν τις αμαρτίες των μεγάλων.

«Δεν σας λυπόμαστε, σας ντρεπόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος, σημειώνοντας ότι τα πληγωμένα παιδιά είναι αυτοί που γίνονται μεγάλοι και πραγματικοί ηγέτες.

«Βλέπω μια αετοφωλιά, από την οποία θα βγείτε σαν αετόπουλα να κατακτήσετε τον κόσμο», είπε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος.

O Aρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος λειτούργησε σήμερα , εορτή του Γενεσίου  της Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου

ΠΗΓΗ: alithia.gr

Share this post