Στην Κύπρο ο Πάπας Φραγκίσκος ρίχνει φως στη Συνοδική πορεία

Στην Κύπρο ο Πάπας Φραγκίσκος ρίχνει φως στη Συνοδική πορεία

“Μιλώντας στη μικρή, αλλά ζωντανή, Καθολική κοινότητα στην Κύπρο την Πέμπτη, ο Πάπας Φραγκίσκος διατύπωσε  κάποιες πολύτιμες προτάσεις για τη Συνοδική πορεία, που μόλις ξεκίνησε η Καθολική Εκκλησία. Υπενθυμίζοντας τη στάση του Αγίου Βαρνάβα, πολιούχου του νησιού, ο Πάπας περιέγραψε την πίστη, την ισορροπία και, πάνω απ’ όλα, την υπομονή του”, επισημαίνει ο Andrea Tornielliσε άρθρο γνώμης στην επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανό vaticannews.va

Ο Andrea Tornielli γεννήθηκε στην Κιότζα και σπούδασε ιστορία της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας, αποφοιτώντας τον Δεκέμβριο του 1987. Κατόπιν άρχισε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος επί χριστιανικών ρωμαιοκαθολικών θεμάτων, και ως συγγραφέας. Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 διορίσθηκε  διευθυντής του Τομέα Επικοινωνίας (Dicastero per la Comunicazione) της Κούριας  από τον Πάπα Φραγκίσκο. Δια της Κούρια ο εκάστοτε Πάπας διευθύνει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. 

Στο άρθρο του ο Andrea Tornielli σημειώνει: “Πάνω απ’ όλα, ο Πάπας Φραγκίσκος εντυπωσιάζεται από την υπομονή του Βαρνάβα,  «την υπομονή να συνοδεύει και να επιτρέπει την ανάπτυξη» χωρίς να κατακλύζει «την εύθραυστη πίστη των νεοφερμένων λαμβάνοντας μια αυστηρή και άκαμπτη προσέγγιση ή διατυπώνοντας υπερβολικές απαιτήσεις σχετικά με την τήρηση των εντολών».  Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, “εξηγεί ότι εν μέσω της κρίσης της πίστης που συγκλονίζει την Ευρώπη σήμερα, η Εκκλησία πρέπει να αντλήσει έμπνευση από τη στάση του Βαρνάβα και να διακηρύξει εκ νέου το Ευαγγέλιο με υπομονή, ειδικά στις νέες γενιές, μέσω της μαρτυρίας του ελέους”.

*Το άρθρο στα αγγλικά στον σύνδεσμο 

A “Patient Church”: in Cyprus Pope Francis sheds light on the synodal process – Vatican News

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

 

Share this post