Στην Κύπρο ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Στην Κύπρο ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος δεν θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά αποφασίστηκε ομόφωνα σήμερα το πρωί  να διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση του θεσμού σε άλλη χώρα και συγκεκριμένα στην Κύπρο.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού σε γήπεδο, που ανήκει σε άλλη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προβλέφθηκε πριν δυο χρόνια στην σχετική προκήρυξη.

Τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη φημολογία αλλά και συζητήσεις για διεξαγωγή του αγώνα στην Αγγλία, την Γερμανία ή ακόμα και την… Αυστραλία.

Τελικά αποφασίστηκε ο τελικός να διεξαχθεί στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Μάλιστα, ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 20η Μαΐου, όπως δηλαδή είχε οριστεί αρχικά, παρά το γεγονός ότι για την επόμενη ημέρα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές.

Την διεξαγωγή του αγώνα στις 20 Μαΐου ήθελαν οι ομάδες, προκειμένου να ολοκληρωθεί νωρίτερα οι σεζόν και να απελευθερώσουν για διακοπές τους ποδοσφαιριστές τους, δεδομένου ότι λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεν θα ξεκινήσουν προετοιμασία για τη νέα σεζόν από τα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θα αναμετρηθούν η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός (εκκρεμεί η ρεβάνς της νίκης με 3-0 της Ένωσης στον πρώτο ημιτελικό) και ο ΠΑΟΚ ή η Λαμία (εκκρεμεί η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη της νίκης του δικεφάλου με 5-1 στην Φθιώτιδα).

Πηγή: gr.euronews

Share this post