Στην ευρωβουλή ο YouTuber, Φειδίας Παναγιώτου και το ΕΛΑΜ

Στην ευρωβουλή ο YouTuber, Φειδίας Παναγιώτου και το ΕΛΑΜ

Η εκλογή του νεαρού YouTuber, Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος συγκεντρώνει 19, 4%,  ήταν η μεγάλη έκπληξη των σημερινών  ευρω-εκλογών στην Κύπρο. Επίσης, στην ευρωβουλή εισήλθε για πρώτη φορά το εθνικιστικό ΕΛΑΜ και έμεινε εκτός η ΕΔΕΚ. Το ΑΚΕΛ έχασε την δεύτερη έδρα του, ενώ δεν επανεκλέχτηκε  ο τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής του, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Επίσης, δεν εξελέγη ουδείς άλλος τουρκοκύπριος  υποψήφιος από τα κόμματα Οικολόγοι και Volt.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα του ο κ. Παναγιώτου (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ)  δήλωσε  «καταφέραμε να κάνουμε ένα θαύμα», προσθέτοντας ότι ίσως να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος, με μοναδικό όπλο τα social media.

Επίσης, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να είναι ο καλύτερος και ο πιο χρήσιμος ευρωβουλευτής της Κύπρου , γιατί όχι να βάλω στόχο να γίνω ο καλύτερος Ευρωβουλευτής που πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Επανεκλέγονται οι Λουκάς Φουρλάς από τον ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου από το ΑΚΕΛ και Κώστας Μαυρίδης από το ΔΗΚΟ. Στην ευρωβουλή εισέρχονται  ο Γεάδης Γεάδη εκ μέρους του ΕΛΑΜ και ο πρώην Υπουργός Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος κερδίζει την δεύτερη έδρα για τον ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων παγκύπρια τα κόμματα και οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

 

Share this post