Στην Χάλκη ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενώσης στην Άγκυρα

Στην Χάλκη ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενώσης στην Άγκυρα

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 5 Μαρτίου 2021, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Άγκυρα κ. Nikolaus Meyer-Landrut στην Θεολογική Σχολή και στην Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης.
Ο πρέσβης , συνοδευόταν από συνεργάτες του και τον δήμαρχο των Νήσων, καθώς και από τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα,  κ. Μ. Διαμέση.  Οι επισκέπτες  έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα και ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, την αίθουσα τελετών, την βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.
Κατά την προσφώνησή του ο Ηγούμενος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της γεραράς Θεολογικής Σχολής, η οποία δυστυχώς από το 1971 και εξής παραμένει κλειστή, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς επαναλειτουργία της.
Ο  Πρέσβης της Ε.Ε. , αφού εξέφρασε, κατά την αντιφώνησή του, την χαρά και την βαθειά συγκίνησή του που επισκέπτεται το ιστορικό αυτό εκπαιδευτικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διαβεβαίωσε για την μέχρι τούδε και την μελλοντική υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα του Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Σχολής. Ακολούθησε μακρά συζήτηση με θέμα την επαναλειτουργία της Σχολής, την οποία, όπως τόνισε ο κ. Πρέσβης, και ο ίδιος αναμένει.

Share this post