Στην Αγία Σοφία προσευχήθηκε ο Ερντογάν ενόψει των αυριανών δημοτικών εκλογών

Στην Αγία Σοφία προσευχήθηκε ο Ερντογάν ενόψει των αυριανών δημοτικών εκλογών

Σε μία τελευταία κίνηση εντυπωσιασμού της ισλαμιστικής βάσης του εκλογικού σώματος, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αυριανές δημοτικές εκλογές , ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Κουρούμ, προσευχήθηκε απόψεδ  στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος πρόεδροε δήλωσε ” νιώθουμε χαρά και ευτυχία που βλέπουμε την τελευταία της κατάσταση της Αγίας Σοφίας. Κάναμε τζαμί της Αγία Σόφια. Ήταν όνειρο 80 ετών και τώρα ακούγεται το κάλεσμα για προσευχή». 

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν τραγούδησε «ο πρόεδρος είναι η κόρη του ματιού μας, ο σεβντάς είναι στα χείλη του κόσμου», θέλοντας να δώσει ώθηση στον εκλεκτό του για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Κουρούμ.(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ)

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ελαφρώς άνοιγε η ψαλίδα υπέρ του νυν δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου  έναντι του εκλεκτού του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ, παρ’ όλα αυτά η μάχη παραμένει αμφίρροπη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Μόνο το τελευταίο 48ωρο μέχρι και σήμερα στις 6:00 το απόγευμα, όποτε άρχισε η απαγόρευση των προεκλογικών δραστηριοτήτων, οργάνωσε έξι προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλες στην Κωνσταντινούπολη.

Το ίδιο πράττουν και οι υπουργοί του που «όργωσαν» την τελευταία εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που οδήγησε όμως στη αφάνεια τον Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα χαρισματικός.

Πηγή: in.gr

Share this post