Στη Βουλή θέμα για το Αιγυπτιακό αγγείο

Στη Βουλή θέμα για το Αιγυπτιακό αγγείο

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών παραπέμπεται προς εξέταση το θέμα για το Αιγυπτιακό αγγείο , το οποίο χρονολογείται στον 13ο π.Χ. αιώνα. Το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή , μετά από σημερινή επιστολή των βουλευτών Άννας Θεολόγου και Γιώργου Περδίκη.
Η κ. Θεολόγου δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί επιστολή , ημερομηνίας 26.10.2017 της ιδίας και του συναδέλφου της Χαράλαμπου Θεοπέμπτου προς τον αρχηγό Αστυνομίας και την διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Η κ. Θεολόγου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής, η οποία δημοσιεύτηκε αυτούσια στην ιστοσελίδα μας στις 3 Νοεμβρίου 2017.
• Στην Βουλή λέχθηκε ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει αρμοδιότητα να ζητήσει από το Δικαστήριο διάταγμα, το οποίο να απαγορεύει την απομάκρυνση του αρχαίου αγγείου από την Κύπρο μέχρι να γίνει σε βάθος έρευνα για το θέμα.

Προς:
Πρόεδρο και Μέλη
Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και
Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών

Εισηγούμαστε όπως εγγραφεί και συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής Παρακολουθήσεως, Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών το ακόλουθο θέμα:

«Εντοπισμός σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ,ημερ.17/10/2017, αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου από το ΤΑΕ Λάρνακας και πληροφορίες ότι αυτό έχει ανευρεθεί από παράνομη ανασκαφή στην περιοχή Χασάν Αγάν στα Κούκλια της Πάφου.»

Λευκωσία 08/11/2017

Παρακαλώ όπως προσκληθούν για το πιο πάνω θέμα :
1.Αρχηγός Αστυνομίας
2.Γενικός Εισαγγελέας
3.Κυπριακό Μουσείο – Τμήμα Αρχαιοτήτων
4.Υπουργείο Μεταφορών
5. Υπουργείο Εξωτερικών

Ευελπιστώ στην θετική σας ανταπόκριση.

Μετά τιμής,

Άννα Θεολόγου, Συμμαχία Πολιτών

Γιώργος Περδίκης,  Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών
 

Share this post