Στέλιος Κερασίδης: Ο μικρός Έλληνας «Μότσαρτ»

Στέλιος Κερασίδης: Ο μικρός Έλληνας «Μότσαρτ»

Ο επτάχρονος πιανίστας ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία μόλις δυόμισι ετών, με την προτροπή και καθοδήγηση του πατέρα του κ. Φώτη Κερασίδη, ο οποίος είναι μουσικός και δάσκαλος πιάνου. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ο μικρός Στέλιος Κερασίδης έχει ήδη διακρίσεις σε παγκόσμιες διοργανώσεις και διαγωνισμούς, ενώ είναι προφανές ότι το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό!

Ο Στέλιος Κερασίδης γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο από πολύ μικρή ηλικία, ενώ ο πατέρας του είναι καθηγητής και σολίστ του πιάνου. Του αρέσει πολύ ο Μπαχ, ο Σοπέν και ο Μπετόβεν. Στην έως τώρα ιδιαίτερα πετυχημένη διαδρομή που, τον έχει βοηθήσει σημαντικά η παγκοσμίου φήμης σολίστ, Αγαθή Λεμονή.

Ο Στέλιος Κερασίδης    έχει κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία σε δύο ιστορικούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Χ.Ο.Ν. και ΦΙΛΩΝ).

Είναι ένα επικοινωνιακό, εξωστρεφές, χαρούμενο αλλά και ιδιαίτερα ζωηρό παιδί που απολαμβάνει να παίζει με τα παιχνίδια του, να κατασκευάζει «LEGO», να ταξιδεύει με αεροπλάνα, να κάνει ποδήλατο, να πηγαίνει σινεμά, να κολυμπάει στη θάλασσα και ασφαλώς να παίζει και να ακούει μουσική. Αγαπάει   ιδιαίτερα τα Μαθηματικά, στα οποία δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη κλίση. Ο ίδιος δηλώνει ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει πιανίστας.

 

Ο Στέλιος Κερασίδης    έχει κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία σε δύο ιστορικούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Χ.Ο.Ν. και ΦΙΛΩΝ). Είναι ένα επικοινωνιακό, εξωστρεφές, χαρούμενο αλλά και ιδιαίτερα ζωηρό παιδί που απολαμβάνει να παίζει με τα παιχνίδια του, να κατασκευάζει «LEGO», να ταξιδεύει με αεροπλάνα, να κάνει ποδήλατο, να πηγαίνει σινεμά, να κολυμπάει στη θάλασσα και ασφαλώς να παίζει και να ακούει μουσική. Αγαπάει   ιδιαίτερα τα Μαθηματικά, στα οποία δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη κλίση. Ο ίδιος δηλώνει ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει πιανίστας.

Share this post