Σήμερα στην Ίμβρο κηδεύεται η Ζαχαρώ Αρχοντώνη-Αναστασιάδου , αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (ΦΩΤΟ)

Σήμερα στην Ίμβρο κηδεύεται η Ζαχαρώ Αρχοντώνη-Αναστασιάδου , αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες από το αρχείο της οικογένειας Αρχοντώνη

Σήμερα , Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, η γη της Ίμβρου θα δεχτεί στα σπλάχνα της την Ζαχαρώ Αρχοντώνη- Αναστασιάδη, την μεγαλύτερη αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η σορός της θα φτάσει από την Αθήνα στο λιμάνι της Ίμβου  στις 11:30 (ώρα Κύπρου), όπου θα την αναμένει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Η σορός  αρχικά θα μεταφερθεί  στο πατρικό σπίτι, στους Άγιους Θεοδωρους, για δύο ώρες περίπου και στις 13:30 (ώρα Κύπρου)  και στην συνέχεια  στον ναό του Αγίου Θεοδώρου, όπου θα ψαλλεί  η Εξόδιος Ακολουθία . Ο ενταφιασμός  θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού και στην σαιθουσα του πολιτιστικού συλλόγου θα παρατεθεί  η παραδοσιακή “μακαριά” σε  ανάπαυση της ψυχής της. 

 

Τρισάγιο στη Μονή της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας τελέστηκε χθες  για τις ψυχές ,των μακαριστών  Ζαχαρώς και και των γονέων ( Χρήστου και Μερόπης) αυτής  και  του Οικουμενικού  Πατριάρχη  Βαρθολομαίου, παρουσία του ΔΣ της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου και του Οικ. Συναιτερισμού και πλέον των 80 Ιμβρίων και Φίλων της Ίμβρου.

Μετά το τρισάγιο ο Σεβασμιότατος Μητ. Μιλήτου προσέφερε  γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους. Η προγραμματισμένη εκδρομή – προσκύνημα της Ιμβριακής Ένωσης συνδυάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια με το τρισάγιο που τελέσθηκε. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εξαιρετική ανακαίνιση της Μονής της Αγίας Αναστασίας,  που συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. 

Share this post