Σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. -Δημοσκόπηση για Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. -Δημοσκόπηση για Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως σήμερα στις δέκα το πρωί για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ageliaforos.com φαίνεται ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στους εκλογικούς καταλόγους με τα προσωπικά δεδομένα. 

Σήμερα λήγει το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού τυπογραφείου για την παράδοση του ψηφοδελτίου ώστε να αρχίσει η διαδικασία εκτύπωσης.

Από τη Σύνοδο θα απουσιάζει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορονοϊό την Παρασκευή, αλλά αναμένεται ότι θα συμμετέχει με τη βοήθεια της τεχνολογίας εξ αποστάσεων. Επίσης, θα απουσιάζει ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, όπου μεθαύριο, Τετάρτη , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ὀπως έχουμε γράψει,  θα χειροτονήσει σε διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Μητρόπολη Ταμασού. 

Δημοσκόπηση της εφημερίδας  «Πολίτης»

Δημοσκόπηση της εφημερίδας  «Πολίτης» δείχνει ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού προηγείται με σταθερή διαφορά του Μητροπολίτη Τάμασου. Ακολουθούν με την διαφορά να βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας, Μόρφου και Πάφου. 

Αθανάσιος, Ησαΐας και τρίτος ποιος; Τι δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο «Π» (politis.com.cy)

 

Share this post