Σήμερα διυπουργική για τον κορονοϊό

Σήμερα διυπουργική για τον κορονοϊό

Τέσσερα κρούσματα στο American Heart

Τις εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, εξετάζει εκ νέου σήμερα η διυπουργική επιτροπή, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος,  δήλωσε ότι η διυπουργική επιτροπή θα αξιολογήσει την πορεία εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και θα γίνει σφαιρική ενημέρωση για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή.

Στο μεταξύ τέσσερα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν θέσει σε συναγερμό το πρώτο ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Πρόκειται για το American Heart στην Λευκωσία όπου επιβεβαιώθηκαν τέσσερα κρούσματα.
Πρόκειται για έναν ασθενή που είχε μεταφερθεί από το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο οποίος εμφανίζεται να μόλυνε με τον ιό τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής.
Ο Μαρίνος Σωτηρίου διευθυντής του American Heart δήλωσε  πως μετά την εμφάνιση των τεσσάρων κρουσμάτων ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο. Το ιδιωτικό νοσηλευτήριο όπως μας τόνισε δεν είναι κλειστό όπως μεταδόθηκε παρά μόνο δεν δέχεται νέους ασθενείς. «Έγινε έλεγχος το προσωπικού του νοσοκομείου καθώς και οι ασθενείς χωρίς να εντοπισθεί νέο περιστατικό μόλυνσης.
Πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων του νοσηλευτηρίου, έγινε ιχνηλάτηση του προσωπικού και θα ειδοποιηθεί το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που λήφθηκαν και θα αναμένουμε οδηγίες», είπε  ο κ Σωτηρίου.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε νοσηλευτής στη Εντατική Μονάδα Νεογνών, του Μακαρείου Νοσοκομείου.


Όλα τα άτομα που εργάζονταν στην ίδια βάρδια τέθηκαν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες και θα υποβληθούν στις ενδεδειγμένες εξετάσεις.
Αρμόδια πηγή διαβεβαίωσε, πάντως, ότι τα νεογνά δεν κινδυνεύουν.

Share this post