Σήμερα απευθείας στην ERT WORLD η Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Ίμβρο και την Κυριακή από την Τραπεζούντα

Σήμερα απευθείας στην ERT WORLD η Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Ίμβρο και την Κυριακή από την Τραπεζούντα

Σήμερα  Παρασκευή, 13 Αυγούστου, στις 9 π.μ. ώρα Ελλάδας -Κύπρου  και 4 μ.μ. ώρα Καμπέρας, η ERT WORLD θα μεταδώσει απευθείας από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ίμβρου, τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού  Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Μακαριωτάτων Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  Θεοδώρου Β’ και Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας  Επιφανίου, καθώς και εκπροσώπων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών Κύπρου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου και Ελλάδος Μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμονος.

Επισημαίνεται  ότι σημέρα  ο Παναγιώτατος γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 1961 στον ίδιο Μητροπολιτικό Ναό της γενέτειράς του από τον μακαριστό  Μητροπολίτη τότε Ίμβρου και Τενέδου  και μετέπειτα Γέροντα Χαλκηδόνος Μελίτωνα.

 Το έτος 1973  ο διάκονος Βαρθολομαίος , ο οποίος 1969 είχε χειροτονηθεί πρεσβύτερος και κατόπιν έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου, εξελέγη  Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Μετά από την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος, εξελέγη  το 1990 παμψηφεί διάδοχος  του και τον Οκτώβριο του 1991 , μετά την κοίμηση του αοιδήμου Πατριάρχη Δημητρίου ανήλθε στον Θρόνο  της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Την Κυριακή, 15 Αυγούστου, στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας-Κύπρου  και 5 μ.μ. ώρα Καμπέρας, η ERT WORLD θα μεταδώσει απευθείας από την ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Παναγία Σουμελά , 2014

Θα είναι η πρώτη φορά μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των πολυετών εργασιών αναστήλωσης στη μονή, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Παναγίας Σουμελά.

Share this post