Σημαντική διάκριση για τους τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σημαντική διάκριση για τους τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου

Μάριος Πολυκάρπου, Κωνσταντίνος Σ. Παττίχης και Ανδρέας Πιτσιλλίδης στους κορυφαίους επιστήμονες για το 2020, σύμφωνα με την κατάταξη,  που δημοσίευσε το Guide2Reasearh

Τρείς διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Καθηγητής Μάριος Πολυκάρπου ( φωτο: αριστερά) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» και Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών,  ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Παττίχης ( δεξιά) του Τμήματος Πληροφορικής και Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Κέντρου Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας RISE και ο Καθηγητής Ανδρέας Πιτσιλλίδης του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δικτύων NetRL, περιλαμβάνονται στην τελευταία 7η ετήσια έκδοση της παγκόσμιας κατάταξης κορυφαίων επιστημόνων για το 2020, που δημοσίευσε το «Guide2Research» (www.guide2research.com), στα θέματα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει, επίσης, καταταχθεί ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Κύπρο στην κατάταξη πανεπιστημίων στην Επιστήμη των  Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής  (Computer Science & Electronics) για το 2020 που δημοσίευσε το Guide2Research ( http://guide2research.com/ranking/CY). Κατατάσσεται δε παγκοσμίως στην 395η θέση στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, σύμφωνα με το «Guide2Research», που αποτελεί μια από τις κορυφαίες πύλες για την έρευνα στην Επιστήμη των Υπολογιστών, παρέχοντας αξιόπιστα δεδομένα για επιστημονικές συνεισφορές από το 2014.

 

Για την έκδοση της κατάταξης μελετήθηκαν λεπτομερώς περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλο τον κόσμο, συνυπολογίζοντας αρκετούς παράγοντες και μετρήσεις σχετικά με το επιστημονικό τους έργο.

Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν το δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index from Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40 για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση, τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές και τον αριθμό εγγραφών στο DBLP όπως επίσης και τις διακρίσεις τους που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 25 Αυγούστου 2020.

Η αξιολόγηση στοχεύει στην προώθηση των κορυφαίων επιστημόνων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην προβολή της συνεισφοράς τους στον τομέα της επιστήμης.

Ανδρέας Πατσαλίδης

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κύπρου και της χώρας μπορείτε να δείτε εδώ στους ακόλουθους συνδέσμους:

 

http://www.guide2research.com/scientists/CY

http://guide2research.com/u/marios-polycarpou

http://guide2research.com/u/constantinos-s-patti

http://www.guide2research.com/u/andreas-pitsillides

Share this post