Σφαγή στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης

Σφαγή στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το κατοχικό κράτος του Ισραήλ έχει αποκλείσει εντελώς την πόλη Nablus, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, απαγορεύοντας στους κατοίκους την είσοδο και την έξοδο. Οι συλλήψεις και οι εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων μέσα στην ίδια τους την πόλη είναι καθημερινές. Το αποκορύφωμα όλων αυτών συνέβη σήμερα τα ξημερώματα όταν δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες μεταμφιεσμένοι χωρίς να έχουν κάποιο διακριτικό εισέβαλαν στην πόλη όπως οι συμμορίες μαφιόζων και πυροβολούσαν αδιακρίτως Παλαιστίνιους. Ταυτόχρονα, στρατιωτικά drones του κράτους κατοχής του Ισραήλ πετούσαν σε όλη την πόλη πυροβολώντας και τραυματίζοντας ανθρώπους. Ο απολογισμός της χθεσινής οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης του κράτους κατοχής του Ισραήλ στην Nablus είναι 5 νεκροί Παλαιστίνιοι, οι Hamdi Sobeih Ramzy Qaim (30), Ali Khaled Omar Antar (26), Hamdi Mohamed Sabry Hamed Sharaf (35), Wadih Sobeih Houh (31), Mishaal Zahi Baghdad (27) και πάνω από 20 τραυματίες εκ των οποίων οι 5 σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Εκτός από τη Nablus, ο 17χρονος Qusay Tamimi σκοτώθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ στη Ραμάλα.

Για ακόμα μια φορά, θέλουμε να τονίσουμε πως ακολουθώντας τη συμφωνία του Όσλο, η Nablus βρίσκεται στην «Περιοχή Α», η οποία υποτίθεται πως θεωρείται απαγορευμένη περιοχή για τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και είναι 100% υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής. Ωστόσο, είναι καθημερινή «συνήθεια» του κατοχικού στρατού του Ισραήλ να εισβάλει και να κάνει επιδρομές στην πόλη και τις γύρω περιοχές στη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για την εθνοκάθαρση ενός ολόκληρου γένους, τη στιγμή που η ειρωνία και η υποκρισία του κόσμου έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Οι Παλαιστίνιοι, όμως, θα συνεχίσουμε να είμαστε οι μαχητές υπέρ της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο του λαού μας, αλλά και όλων των αδικημένων λαών. Παλεύουμε για να αποκτήσουμε δικαιώματα που για άλλους λαούς είναι  αυτονόητα.

Είμαστε εξοργισμένοι. Εμείς, οι Παλαιστίνιοι, είμαστε πια εξοργισμένοι. Ως πότε η Διεθνής Κοινότητα θα παραμένει αδρανής μπροστά στις αμέτρητες δολοφονίες που γίνονται καθημερινά στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης; Ως πότε η Ευρωπαική Ένωση και όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου θα αδιαφορούν τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, άμαχο πληθυσμό, νέους και νέες, βρέφη που χάνουν τη ζωή τους ή μένουν ορφανά από πατέρα και μητέρα; Ως πότε θα είμαστε έρμαια της εκάστοτε προεκλογικής καμπάνιας του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά τις οποίες παίρνει περισσότερους ψηφοφόρους αυτός που σκοτώνει περισσότερους Παλαιστίνιους;

Καλούμε όλες τις χώρες και τις κυβερνήσεις τους, τα πολιτικά κόμματα, όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υπερασπίζονται την ανθρωπότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα να σταματήσουν την υποκρισία και να ενεργήσουν ενάντια στις μαφιόζικες δολοφονίες από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ έτσι ώστε να σταματήσουν οι οργανωμένες τρομοκρατικές πράξεις εναντίον  του λαού μας και το κράτος κατοχής του Ισραήλ να συμμορφωθεί με τους νόμους του Διεθνούς Δικαίου.

Ο λαός μας δε χρειάζεται άλλη συμπόνοια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι η έμπρακτη στήριξή σας.

Πηγή: Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία

Share this post