Σεξουαλικότητα-Έρωτας-Αγάπη

Σεξουαλικότητα-Έρωτας-Αγάπη

Νέο Πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2021-2022)

Το Σεμινάριο θα αναλύσει το υπαρξιακό περιεχόμενο της σεξουαλικότητας, του έρωτα και της αγάπης και πώς αυτά μπορούν να συλλειτουργήσουν ώστε να καλλιεργηθεί μια αρμονική συζυγία. Η ασύγχυτη και αδιαίρετη συνύπαρξη των τριών αυτών ξεχωριστών διαστάσεων αποτρέπει τον ανέραστο σεξισμό, τον ασεξουαλικό πουριτανισμό και τον εγκλωβισμό στον δίφθογγο εγωισμό. Όσοι παρακολουθήσουν το Σεμινάριο αναμένεται να κατανοήσουν: α) τη σεξουαλικότητα ως φυσική δύναμη που καλεί τον άνθρωπο να εξέλθει από τον εγωκεντρισμό του για να συναντήσει τον άλλο· β) τον έρωτα ως συγκατοίκηση του εγώ και του εσύ στο εμείς· γ) την αγάπη ως απροϋπόθετη δοτικότητα προς όλους. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όσες/όσους ενδιαφέρονται να αναστοχασθούν για τη στοχοθεσία του έρωτα στη σύγχρονη κοινωνία.

Διδάσκων: Καθηγητής Σταύρος Φωτίου, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο κος Φωτίου σπούδασε Παιδαγωγική στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ίδια Σχολή εκπόνησε διδακτορική διατριβή. Από το 1994 διδάσκει μαθήματα του γνωστικού του αντικειμένου στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο οποίο σήμερα είναι Καθηγητής Θεολογίας και Διδακτικής. Είναι συγγραφέας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία». Διετέλεσε Μέλος Επιτροπών Αξιολόγησης Ακαδημαϊκού Προσωπικού διαφόρων πανεπιστημίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Θεολογία, Θρησκευτική Παιδεία, Μεθοδολογία της Διδασκαλίας, Ηθική, Αγωγή Ζωής. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Υπήρξε/είναι πρόεδρος ή μέλος εκδοτικών επιτροπών, διευθυντής θεολογικής επετηρίδας, διευθυντής εκδοτικών επιστημονικών σειρών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι αξιολογητής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί και συμμετείχε σε πολλά διεθνή και τοπικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας 18 βιβλίων και επιμελητής 53 συλλογικών τόμων. Στις εκδοτικές σειρές που διευθύνει εξέδωσε άλλα 24 βιβλία/τόμους και 104 τεύχη περιοδικού θεολογικού εντύπου. Δημοσίευσε, επίσης, πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Βιβλία και κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά, στα ρωσικά και στα φιλανδικά. Το 1991 βραβεύτηκε με Κρατικό Βραβείο της Κυπριακής Δημοκρατίας για το βιβλίο του «Αλλοτρίωση και αυτογνωσία».

Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα & με εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Πότε: Μία συνεδρία στις 11/05/2022, από τις 16:00-19:00

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: όλες/όλοι, απόφοιτες/τοι και μη

Εγγραφές: https://www.ucy.ac.cy/alumni/el/our-services/ife-long-learning

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης απονέμεται στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να αποκτήσει κάποιος το πιστοποιητικό παρακολούθησης, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, στις φοιτήτριες και στους φοιτητές δίνεται, παράλληλα, και η δυνατότητα διεκδίκησης πιστωτικών μονάδων ECTS.

 

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: [email protected]

 

Share this post