Σε θερμοβαρικά όπλα καταφεύγει ο Πούτιν

Σε θερμοβαρικά όπλα καταφεύγει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος , Βλαντιμίρ Πούτιν , ετοιμάζεται , σύμφωνα με πληροφορίες από Βρετανικές και Αμερικανικές πηγές  να καταφύγει στη χρήση όπλων που απαγορεύονται  από τη Σύμβαση της Γενεύης. Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι η Ρωσία αναπτύσσει θερμοβαρικά όπλα κοντά στην Ουκρανία. Πρόκειται για τις  οι λεγόμενες βόμβες κενού. Οι θερμοβαρικές  βόμβες (φωτο επάνω) στην πραγματικότητα “πιπιλίζουν” το οξυγόνο από το περιβάλλον για να εκραγούν  σε υψηλότερη θερμοκρασία από τις συμβατικές βόμβες. 

Στο μεταξύ , οι Λευκορώσοι στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Σήμερα  κοντά στην πόλη Gomel οι στρατιώτες της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας αρνήθηκαν να προχωρήσουν προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να παρασύρει τους Λευκορώσους στον πόλεμο, γιατί τότε δεν θα είναι η μόνη που θα παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  της Χάγης. Τις προάλλες, το ρωσικό πλήρωμα ενός από τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του Gomel, απειλώντας  τους Λευκορώσους με αντίποινα, εάν αρνούνταν να επιτεθούν στην Ουκρανία.

 

 

 

Share this post