Σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον εισήχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον εισήχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

«Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας», λένε οι συνεργάτες του. -Αύριο αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα  το πρωί (ώρα Ν. Υόρκης) και πριν μεταβεί για την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον αισθάνθηκε αδιαθεσία, ίσως λόγω κόπωσης και της μακράς πτήσης από την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της , που μετέδωσε από την Ουάσιγκτον η ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα hellasjournal.com  ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί και  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για εξετάσεις.

«Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας», λένε οι συνεργάτες του και προσθέτουν ότι « πρόκειται για κόπωση από το ταξίδι και το jet lag». Οι συνεργάτες του περιμένουν να συνεχιστεί η επίσκεψη κανονικά από αύριο,   Δευτέρα.

Ωστόσο, μέχρι πριν λίγο,  δεν υπήρχε ανακοίνωση των Αμερικανών ιατρών, ενώ η ίδια ιστοσελίδα ανέφερε ότι «η πίεση του κ. Βαρθολομαίου είναι εξαιρετικά υψηλή».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προθυμοποιήθηκε να στείλει τον προσωπικό του γιατρό , αλλά τελικά αυτό δεν κρίθηκε αναγκαίο.

Αν όλα εξελιχθούν κατ΄ευχήν με την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη και αύριο  εξέλθει από το νοσοκομείο, τότε αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά οι προγραμματισμένες συναντήσεις του  με τον πρόεδρο Μπάιντεν , στον Λευκό Οίκο,  τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και την πρόεδρο της Βουλής , Νάνσι Πολόζι.

Αποψινή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σημειώνει: «Ο Παναγιώτατος αισθάνεται καλά. Μετά από σύσταση των γιατρών θα διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και αναμένεται να βγει αύριο το πρωί».

Share this post