Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Αμβούργο Kenan Ayaz, τον οποίο η Κ.Δ. εξέδωσε στην Γερμανία

Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Αμβούργο Kenan Ayaz, τον οποίο η Κ.Δ. εξέδωσε στην Γερμανία

 Προφυλακισμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Αμβούργο της Γερμανίας βρίσκεται ο Κούρδος αγωνιστής ,Kenan Ayaz (Κενάν Αγιάζ)  εν αναμονεί της δίκη του. Ο Ayaz κατηγορείται για τρομοκρατία.

Όπως είναι γνωστό, στις 2 Ιουνίου 2023 ο Κούρδος αγωνιστής εκδόθηκε από την Κύπρο στη Γερμανία.

Η δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ Antonia von der Behrens σε ανακοίνωση της αναφέρει:
“Ο Κενάν Αγιάζ (Kenan Ayaz) βρίσκεται υπό κράτηση στο Αμβούργο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες. Όλοι οι νόμοι και οι περιορισμοί, που συνήθως προορίζονται για επικίνδυνους τρομοκράτες και όσους κατηγορούνται για οργανωμένο έγκλημα εφαρμόζονται σε αυτόν. Ωστόσο, ο Κενάν Αγιάζ δεν κατηγορείται για τίποτε άλλο από την οργάνωση διαδηλώσεων, τη συμμετοχή σε συναντήσεις και τη συλλογή δωρεών για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν στις περιοχές του Αμβούργου και της Κολωνίας. Δεν κατηγορείται για άλλα ποινικά αδικήματα,  πόσο μάλλον για πράξεις βίας. Οι συνθήκες φυλάκισης δείχνουν για άλλη μια φορά τον πολιτικό χαρακτήρα της ποινικής διαδικασίας κατά του Κενάν Αγιάζ.

Ο Κενάν Αγιάζ κρατείται σε απομόνωση. Την πρώτη του εβδομάδα στο Αμβούργο χωρίστηκε τελείως από τους συγκρατούμενους του. Περνούσε 23ώρες στο μοναχικό κελί του και ήταν μόνος, όταν έβγαινε μια ώρα σε αυλή  για άσκηση. Καθώς δεν μιλά γερμανικά, δεν μπορούσε να μιλήσει με τους δεσμοφύλακες. Μετά από μια εβδομάδα, έχει πλέον κοινό χρόνο στην αυλή με κάποιους άλλους κρατούμενους.

Τις 23 ώρες του εγκλεισμού δεν έχει με τίποτα να ασχοληθεί, πόσο μάλλον να παρακολουθεί την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Η τηλεόραση στο κελί του λαμβάνει μόνο γερμανικά κανάλια, τα οποία δεν καταλαβαίνει, και δεν λαμβάνει εφημερίδα. Και ακόμη και τα πολλά βιβλία που έφερε μαζί του από την Κύπρο δεν του έχουν παραδοθεί ακόμη. Μόνο τέσσερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη της φυλακής του έχουν δοθεί, τα οποία τώρα έχει διαβάσει αρκετές φορές.

Επίσης, δεν έχει δεχτεί ακόμη ιδιωτικές επισκέψεις. Η πρώτη ιδιωτική επίσκεψη διαρκείας μιας ώρας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Για να γίνει η επίσκεψη ο Κενάν Αγιάζ θα χωρίζεται από τον επισκέπτη του με ένα τζάμι και η συνομιλία μεταξύ αυτού και του επισκέπτη του θα παρακολουθείται από την αστυνομία και έναν αστυνομικό διερμηνέα. Ούτε μια χειραψία ούτε μια προσωπική λέξη είναι δυνατή υπό αυτές τις συνθήκες. Συνολικά δικαιούται μόνο δύο ώρες αυτού του είδους επισκέψεων το μήνα.

Ο Κενάν Αγιάζ  λαμβάνει γράμματα και ταχυδρομικές κάρτες.    παίρνει πολύ χρόνο. Αν τα μηνύματα στα γράμματα και τις ταχυδρομικές κάρτες είναι γραμμένα στα γερμανικά, θα του δοθούν πιο γρήγορα. Η διεύθυνσή του είναι:

Herrn Kenan Ayas

Untersuchungshaftanstalt Hamburg

Holstenglacis 3″

*Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» παρακαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του Κενάν να έχουν υπόψη πως κάθε αλληλογραφία μαζί του μεταφράζεται και ελέγχεται και ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί , κατά την κρίση των γερμανικών αρχών, εναντίον του.

ΦΩΤΟ: giynikgazetesi.com

Share this post